Aksaray İstanbul Feshanede Tanıtılıyor

Aksaray´ın tanıtım ve tarihi kökleri ile bulaşması amacıyla düzenlenen Aksaray Tanıtım Günleri´nin 2´incisi İstanbul Feshane´de bugün düzenlenen törenle açıldı. Feshane de gerçekleştirilen tanıtım gün

Aksaray´ın tanıtım ve tarihi kökleri ile bulaşması amacıyla düzenlenen Aksaray Tanıtım Günleri´nin 2´incisi İstanbul Feshane´de bugün düzenlenen törenle açıldı. Feshane de gerçekleştirilen tanıtım günlerinde valilik başta olmak üzere belediye ve sivil toplum kuruluşları, ilçe ve belde belediyeleri ile birçok ulusal ve yerli markalar stant açarak Aksaray´ın tanıtımını yaptı.
4 gün sürecek olan anıtım günlerinin açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aksaray Eski Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Vali Şeref Ataklı, 22. Dönem Ak Parti Eski Milletvekili ve Aksaray tanıtım günleri Komite üyesi Ahmet Yaşar, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, STK başkanları, İlçe ve belde belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.
Feshane´deki açılışta konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, bu yıl İstanbul Feshane´de ilkini düzenlenen `Aksaray Kökleri İle Buluşuyor Tanıtım Günleri´ için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Gördüğünüz gibi her şey gayet güzel. İlimizdeki ulusal ve yerel firmalar bu vesile ile kendilerini daha geniş bir platformda tanıtma imkanı bulurken, 544 yıl sonra Aksaraylılar da kökleri ile Feshane´de buluşma imkanı buldular" dedi.

"AKSARAY FESHANEDE KÖKLERİYLE BULUŞUYOR"
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, güzel bir günde Aksaray´ın tanıtımını yapmak için İstanbul Feshane de bulunduklarını belirterek, "Bugün bizim güzel bir gün. Aksaray Feshane´de kökleri ile buluşuyor. Burada stantları geziyoruz. Aksaray´ımızın güzellik ve sembollerini buraya taşımaya çalıştık. Tanıtım günlerimiz 3 gün sürecek tüm İstanbul ve Aksaraylıları bekliyoruz" dedi.
AK Parti Milletvekili İlknur İnceöz, iki mutluluğunu bir arada yaşadığını belirterek, "16 Ekim hem benim doğum günüm, hem de 544 yıl sonra böyle tarihi bir mekanda İstanbul´daki yakınlarımız ile yüzlerce yıl aradan sonra buluşmakla beni oldukça heyecanlandırıyor. Gerek İstanbul´da yaşayan Aksaraylılar, gerekse Aksaray´da yaşayan vatandaşlarımız bu vesile ile birbirlerini daha yakından tanıma ve kaynaşma imkanı buldular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İstanbul´daki vatandaşlarımızı 4 gün sürecek olan tanıtım günlerimize davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
22. Dönem AK Parti Eski Milletvekili ve Aksaray tanıtım günleri Komite Üyesi Ahmet Yaşar, Fatih Sultan Mehmet Han´ın İstanbul´u fetih ettikten sonra herkesin bildiği gibi Aksaraylılardan İstanbul´a vatandaşlarımızı getirerek şu anki mevcut İstanbul Ortaköy ve Aksaray semtlerini kurduğunu belirterek, "Aksaray insanına tarihi bir değer veren Fatih Butlan Mehmet Han, Aksaray insanlarının ne denli mert, cengaver, üretici bir toplum olduğunu göstermiştir. O gün bu gündür gerek Aksaray ve gerekse İstanbul´da yaşayan dedelerimiz birbirlerinden bağlarını hiç kopartmamıştır. Burada 4 gün sürecek olan tanıtım günlerinde 544 yıl uzak kalmış dedeler ve torunlar birbirlerini dha yakından tanıma imkanı bulacaktır" diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, Aksaray´ın tanıtım günlerini geçen yıl Ankara´da düzenlediklerini belirterek, "Bu yıl ise İstanbul Feshane´de düzenledik. İlimiz daha önce Niğde Aksaray, Konya Aksaray diye anılıyordu. Şimdi tanımayan insanlara böylelikle tanıtmaya geldik. İnşallah bundan sonra da uluslar arası tanıtım yaparız" dedi.

"AKSARAY BİRÇOK GÜZELLİĞİN MENŞEİ VE KAYNAĞI BİRÇOK ZENGİNLİĞİ BARINDIRIYOR"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, "Aksaray birçok güzelliğin menşei ve kaynağı, birçok zenginliği barındırıyor. Bu dağlarından, bahçelerinden tutun, birçok güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Bir çok sahip olduğu güzellik ile medeniyet değerleri, kültürel alanları, gerek tarihi alanda, tarımsal üretimi ve tarımsal üretimi ile birlikte gıda kültüründe önemli pay sahibi. Bunlar önemli bir zenginlik. Ama bu zenginlik maalesef Aksaray´ın, tabi uzunca bir süre ilçe olarak kalmış olması sebebiyle bu hep gölgede kaldı. Aksaray´ın ismi ile bu güzelliklerin birçoğu zaman içerisinde alınamadı. Hala da birçok değeri, Aksaray´a ait birçok güzellik ve değer kendi üzerinden değil ya komşu vilayetler üzerinden ya da bölgeden tanınıyor. Onun için Aksaray´ın tanıtımının İstanbul´da yapılması anlamlı ve önemli. 2 bakımdan önemli. 1´incisi Aksaraylılar İstanbul´un birikiminde, tarihinde söz sahibi, atalarının izinden bugün buraya gelmiş oldular. 2´incisi ise İstanbul üzerinden ki, büyük bir metropol ve şu anda dünyanın en güzel kenti, buradan da 10 milyonlarca insanlar üzerinden bütün dünyaya ve bütün Türkiye´ye Aksaray´ın bu güzelliklerinin tanıtılma imkanı var" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından feshanede bakan Eker ve diğer protokol üyeleri tarafından tanıtım günlerinin açılış kurdelesi kesildi. Ardından Bakan Eker ve protokol uzun süre feshanede Aksaray tanıtımı stantlarını gezdi.
(YC-AH-Y)

16.10.2014 15:10:18 TSI

Google+ WhatsApp