Akkuyu NGS'nin inşaatı devam eden 1 nolu ünitesinin ilk büyük boyutlu ekipmanı sahaya ulaştı

Akkuyu NGS'nin inşaatı devam eden 1 nolu ünitesinin ilk büyük boyutlu ekipmanı sahaya ulaştı

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) 1 nolu ünitesinin ilk büyük boyutlu ve nükleer güvenliğin en önemli ekipmanlarından olan "Kor Tutucu" inşaat sahasına ulaştı.

1 Nolu ünitenin ilk büyük boyutlu ekipmanı olan Kor Tutucu Akkuyu NGS inşaat sahasına ulaştı. Nükleer yakıtların içinde olduğu reaktör kabının altına yerleştirilecek olan bu ekipman, 150 ton ağırlığında ve yüksek sıcaklıklara dayanıklı çelikten yapılmış koni şeklinde bir tank. Kor tutucu, 3. nesil reaktörlü nükleer santrallere özgü pasif güvenlik sistemlerinin önemli ekipmanı olma özelliğini taşıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Atom Enerjisi Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Aleksei Lihaçev ile Akkuyu NGS sahasında iş görüşmesi yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Önemli ekipmanlardan bir tanesinin sahaya intikalini görmüş olduk. Buna 'Core catcher' (Kor tutucu) deniliyor. Kor tutucu, Akkuyu NGS gibi 3. nesil santraller için tasarlanan ve nükleer güvenliği artıran bir ekipman. Bu yıl içerisinde montajı bitmiş olacak” diye konuştu. 

Google+ WhatsApp