Akaryakıt Denetim Toplantısı Yapıldı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, akaryakıt satışı ve kullanımının denetimi amacıyla yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve başta 10 numara yağ olmak üzere kaçak akaryakıt kullanımının engellenmesi amacıy

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, akaryakıt satışı ve kullanımının denetimi amacıyla yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve başta 10 numara yağ olmak üzere kaçak akaryakıt kullanımının engellenmesi amacıyla alınan tedbirleri görüşmek amacıyla ilgili kamu kurumlarının müdürleri ile "Akaryakıt Denetim Toplantısı" yaptı.
Vali Düzgün´ün başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu´nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürü Abdullah Çalış, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Baylar ve diğer ilgililer katıldı.
Vali Düzgün, toplantının açılışında, kaçak akaryakıt satışı ve kullanımının ekonomiye zarar vermekle birlikte sonu ölümle sonuçlanan ciddi olaylara sebebiyet verdiğini belirtti. Kaçak akaryakıtla mücadelenin önemini vurgulayan Vali Düzgün, şunları kaydetti:
"Özellikle on numara olarak bilinen yakıtın piyasada kullanımının çok ciddi ve üzücü sonuçları oluyor. Standart dışı bu yakıtın kullanımı olası kazalarda anında yangına sebebiyet vererek can kayıplarını daha da artırıyor. Ülke olarak bunun acı örneklerini daha önce yaşadık, tekrarını yaşamak istemiyoruz. Ayrıca, bu yakıtı kullananlar çevre kirliliğine sebep olarak toplum sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. 10 numara yağ başta olmak üzere Ulusal Marker dışındaki tüm kaçak akaryakıtla ilgili mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Toplu taşıma ile yük taşımacılığı gerçekleştiren otobüs ve kamyonlara yönelik denetimlerimiz sonucu Kayseri´de bu tür yakıtların kullanımının yok denilecek seviyeye düştüğünü görüyoruz. Münferit kullanımlar da denetimlerimize takılıyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile toplum sağlığını hiçe sayanlara karşı mücadelemiz aralıksız sürdürülecek."
Vali Düzgün, konu ile ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´nın yeni bir genelge yayınladığını hatırlatarak, bu kapsamda kentin giriş ve çıkışları ile emniyet ve jandarmanın sorumluluk sahalarında kamu kurumlarının işbirliği halinde çalışmalarını artırarak sürdüreceğini ifade etti.
Kaçak akaryakıt ve satışı ile ilgili denetim ve tedbirlerin kapsamlı ele alındığı toplantıda, alınacak yeni tedbirlerde görüşülerek karara bağlandı.
(AG-AÖ-Y)

27.10.2014 11:15:24 TSI

Google+ WhatsApp