Ak Parti´li Öznur Çalık, Siirt´teki Stk´larla Bir Araya Geldi

AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, geldiği Siirt´te sivil topum örgütleriyle bir araya geldi. Beraberinde Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Siirt Mi

AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, geldiği Siirt´te sivil topum örgütleriyle bir araya geldi.
Beraberinde Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Siirt Milletvekilleri Osman Ören ve Afif Demirkıran, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Konya Milletvekili Mustafa Akış, İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve Hüseyin Tutar´dan oluşan heyet akşam saat 21.00 sularında bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.
Siirt´te çok sayıda sivil toplum örgütü ve meslek kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Siirt İl Başkanı Fevzi Sevgili, bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun çok önemsediği siyasi iradenin sivil irade ile buluşmasının sürece katkı sağlayacağını söyledi.
AK Parti Genel Bakan Yardımcısı Çalık ise, eski Türkiye´nin geçmişte kalan izlerini silme adına bir yandan ekonomik yatırımların yapıldığını, bir yanda da demokrasinin gelişmesi için siyasi iradenin sivil irade ile buluşturulduğunu söyledi. Çalık, "Sivil irada bizim için çok önemlidir. Yeni Türkiye´yi inşa edeceğiz derken, eğitimde sağlığa, ulaşımdan ve ekonomiye çok önemli hizmetler yaptık. Güneydoğuda terörle mücadele adına harcanan paralar, canlarımızla ilgili yaşadığımız sıkıntı nedeniyle tamamen sıfırlamış vaziyette. 40 bin insanın canının kaybolduğu bir dönemde biz harcadığımız paraları gözümüzün önüne getirmiyoruz. Ak parti dönemi içinde sadece Siirt´te yaptığımız yatırım tam 3,1 milyardır. Eski Türkiye dediğimiz parayla bu 3,1 katrilyondur. Sadece ulaşımda 504 trilyon, eğitimde 312 trilyon, sağlıkta 148 trilyon, orman ve su işlerinde 147 trilyon, Enerji Bakanlığı 240 trilyon, TOKİ 179 trilyon, İller Bankası 582 trilyon, Aile ve Sağlık Bakanlığı 406 trilyon, üniversitemize 100 milyona yakın yatırım yaptık. İşte eski Türkiye´nin geçmişte kaldığı izleri silme adına ekonomik yatırımları yapıyor iken, iken hem demokrasinin gelişmesi için iktidar partileri gibi muhalefet partilerin varlığını kabul eden bir irade olarak, bundan sonra öncesinde olduğu gibi yapmaya çalıştığımız sivil iradeyi siyasi iradeyle buluşturalım istedik. Genel Başkanımızın talimatıyla sivil toplum buluşmasını Güneydoğu´dan başlattık. Biz her idareci ve yöneticiler olarak her zaman ve her an doğru yapmıyor olabiliriz. İşte bunun kontrolünü sağlayacak olan siz sivil toplum örgütlerine çok önemli görevler düşüyor" dedi.
Daha sonra toplantı basına kapalı olarak geç saate kadar devam etti.
(MND-ÖZ-Y)

28.10.2014 23:14:59 TSI

Google+ WhatsApp