AK Parti Genel Başkan Yardımcısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki:

Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Sektörel İstişare Toplantısı’nda konuşan AK Partili Mehmet Özhaseki, partisinin MYK toplantısına teklif sunacağını belirterek Güneydoğu’da teröre destek veren belediye başkanlarının görevden alınması için elinden geleni yapacağını söyledi.
Kentte bulunan bir otelde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ödeme aracı olarak senedin itimat kazanmasın için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Tüm sektörleri etkilediği gibi inşaat sektörünün de sorunlarından biri olan çek ödemelerinde yaşanan aksaklıklara ilişkin görüşlerimizi değişik platformlarda kamuoyunda zaman içerisinde sık sık paylaşmıştık. Yalnızca kamuoyuyla paylaşmakla kalmadığımız ilgili bakanlıklara ve cumhurbaşkanımıza kadar ilettiğimiz çek yasasının değiştirilmesine ilişkin çalışmalar bugünlerde hız kazandı. Gümrük ve Ticaret Bakanımıza yaptığımız ziyarette de gündeme getirdiğimiz bu konuyla ilişkin düzenleme yapılmasıyla ilgili bilgiler almıştık. Değişikliğe gidilecek çek yasasında yeni ve ağır yaptırımların yer alması öngörülüyor. Bizler ödeme aracı olarak çekin itimat kazanmasını, güvenli olmasını istiyoruz. Üyelerimizin menfaatini ön planda tutarak onların oda hizmetlerinden azami şekilde istifade etmelerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Her yaptığımız faaliyetin odağına üyelerimizi koyuyoruz. Meslek komitelerinin çalışmalarına önem veriyor, sadece seçilen üyelere değil zaman zaman o meslek gruplarındaki üyelerimiz de toplantılarımıza davet ediyoruz. Böylece odamızı üyelerimizin taleplerine göre yönetiyor, katılımcı demokrasiyi mümkün olduğu kadar uygulamaya çalışıyoruz” dedi.
Kurumlarında paralel devlet yapılanması ile anılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini kaydeden Hiçyılmaz, “Türkiye’nin başına bela olan paralel yapının her zaman karşısında olduk, bundan sonra da devam edeceğiz. Bu kapsamda soruşturma geçirerek kurumumuzun yanlış algılanmasına sebep olanların kurumumuzdaki görevlerinden ayrılmaları noktasındaki talebimiz devam edecektir. Kurumumuzun paralel devlet yapılanmasıyla anılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“GÜNEYDOĞU’DAKİ BELEDİYELERDEN KİRLİLİK AKIYOR”
Programda konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Güneydoğu’da bulunan bazı belediyelerin bütçelerinin çoğunu personeline ayırdığını kaydederek, “Ülkemizin Güneydoğusunda 12 tane belediyede bildiğimiz gibi bir yapı ortaya çıktı. Bunu normal demokrasi kuralları çerçevesinde anlayabilir miyiz? Anlayabiliriz. Bakıldığı zaman seçim yapılmış, vatandaş seçmiş, bir tane adam gelmiş hizmet ediyor diyebilirsiniz. Ama zaman içerisinde öyle bir uygulamaya geçiyorlar ki, her bir tarafından adeta kirlilik akıyor, yüreğimizi bulandıracak, içimizi kaldıracak, canımızı sıkacak bin bir türlü sıkıntılar oluyor. Oradaki yapılanma içerisinde resmi makamlardan bütçelerinin performans kriterlerine baktım. Her birisi can sıkıcı. Belediye yasasında der ki; ‘personel için bütçenin yüzde 30’undan fazlasını ayıramazsın’. Peki bu sınır Güneydoğu’daki arkadaşlar için geçerli mi? Hayır geçerli değil. Belediye bütçelerinin Hakkari için yüzde 67.8’i, Iğdır’da 91.8, Sur Belediyesi 81.8, Silvan’da 78.3, Mazıdağı’nda 88.4’ü personele gidiyor” diye konuştu.
Teröre destek veren belediye başkanlarının görevden alınması için MYK’ya teklif sunacağını dile getiren Özhaseki, “Bunları düzeltebiliriz. Devletten parayı alıp oradaki beslemeleri akşama kadar doyuran, devletin iş makinelerini çukur kazmak için kullanan adam ne olacak? Benim şahsi fikrim, belediye başkanı olarak teröre destek veren kimse görevden alınması lazım. Yerine kayyum atanmalı. Seçim falan bitti orada. Siz devletin parasını alacaksınız, iş makinesiyle çukur kazacaksınız, mahalleyi bariyerlerle bölüp içerideki vatandaşları kendinize kalkan olarak kullanacaksınız ve her türlü kötülüğü yapacaksınız, sonra da ‘Demokrasi elden gidiyor, seçimler ne oldu?’ diyeceksiniz. Öyle ayak yok. Hiçbir geminin kaptanı gemisinin aşağıdan delinmesine izin vermez. Geminin kaptanının görevi vatandaşı selametle sahile ulaştırmaktır. Yolu ne ise onun yapılması lazım. Bunu partinin MYK’sına sunacağım ve arkasında durup elimden geleni yapacağım” dedi.
“MERTÇE SAVAŞSALAR 10 DAKİKALIK İŞLERİ VAR”
Operasyonların devam ettiği bölgelerdeki teröristlerin mertçe savaştığı taktirde 10 dakikalık işleri olduğunu sözlerine ekleyen Mehmet Özhaseki; “Orada bir ahlaksızlık da şu. Oradaki 4 tane zibidi, eli silahlı tipler mertçe savaşın içinde olsalar 10 dakikalık işleri var. Öyle değil. Mahalleyi bölüyorlar, kimseyi içeri almıyorlar, çocukları ön tarafa itiyorlar. Emin olun oradaki özel harekat, askerlerimiz öyle titiz çalışıyorlar ki, bir tane çocuğa bir şey olmasın diye milim milim gidiyorlar. Onlar yiğitçe karşıda olsa da savaşsak 5 dakikalık işleri var. Güvenlik güçleri inşallah güvenliği sağladıktan sonra bir daha da eski günlere dönüş olmayacağına dair herkeste bir kanaat var” şeklinde konuştu.
Program daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Google+ WhatsApp