AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: “Türkiye’deki gerginlik ortamını biz değil ne yazık ki muhalefet üretiyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: “Türkiye’deki gerginlik ortamını biz değil ne yazık ki muhalefet üretiyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TV100 ekranında Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, programda seçim anketleri, AK Parti belediyelerinin yaptığı çalışmalar ve son olarak CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın kendisi hakkındaki iftiralarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Karşı tarafta eser ve hizmet yok”

AK Belediyelerin çalışmalarıyla ilgili yöneltilen soruya Özhaseki, belediye başkanlarıyla yakından ilgilendiklerini, her şehirde anketler yaparak vatandaşların tepkilerini ölçtüklerini belirtti. Özhaseki, “Belediye başkanı arkadaşlarımızla yakından ilgileniyoruz. Türkiye’de 1.390 belediyenin 807’si AK Partili. Bu arkadaşlarımızı yakından takip ediyoruz. Her yıl muhakkak anket yaptırıyoruz. Bu anketleri de o kadar kapsamlı yapıyoruz ki. Gençlerimize yaşlılarımıza her kesime sorular soruyoruz. Memnunlar mı, Belediye faaliyetleri yeterli mi, bir şikâyetlerini bildirdiklerinde karşılık alabilmişler mi? Ve de Başkanın vatandaşa davranış şeklini soruyoruz. Bir düşüş varsa mutlaka kontrol ediyoruz. Vatandaşa ‘nelerden şikâyetçisiniz’ diye soruyoruz. Vaatlerin yerine getirip getirilmediğine bakıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde belediye başkanımızla istişareler ediyoruz. Benim başlattığım bir çalışma var. Her ile gidiyorum. Benden önce 3-4 uzman arkadaşımız şehre gidiyor. Vatandaşlarımızla görüşüyorlar. Belediye içerisindeki personel durumunu gözlemliyorlar. Kurumsal kimlik oturmuş mu, bakıyoruz. Son verilere göre bizim arkadaşlarımız çok çalışıyorlar. Çalışmaktan yana hiçbir sıkıntıları yok. Eser üretiyorlar. Karşı tarafta eser ve hizmet yok. Algı operasyonu belediyeciliği var. Dehşet paralar harcayarak bunları yapıyorlar. Ama hamdolsun AK Parti belediyeciliğinde böyle şeyler yok. Eser var, hizmet var, bunların vatandaşa yansıması var.” diye konuştu.

Özhaseki, şişirme anket sonuçlarıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini ve seçmeni kandırmaya çalıştığını, hakikatin 15 yıldır ortada olduğunu belirterek, muhalefet partisinin algı operasyonlarına yüklendi. Siyasi hayatı boyunca CHP’nin algı oluşturmaya çalıştığını ve seçimlerde de sürekli bu algıların yıkıldığını belirten Özhaseki, “Para verilip yaptırdıkları, ısmarlama anketlerde ikiye hatta üçe katlayabilirler. Bir anket firmasının sahibi bana şöyle bir şey anlatmıştı. Bir belediyenin anketini yapmış. Anket sonucundan memnun olmayan basın yayın müdürü sonuca itiraz etmiş. Anket firması da ‘Başkanı başarılı bulanların oy oranını yüzde 95’e çıkaralım, size oy verecek olan vatandaşın oranını yüzde 75-80 çıkartalım isterseniz’ demiş. Kemal beyin anketleri aynen bu şekilde.” dedi.

 

“Rakiplerimizi sokaklarda ve meydanlarda göremiyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, asgari ücretin iyileştirmesinin iyi bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Fındık, çay ve üzüm fiyatlarında yaptığımız iyileştirmelerle vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Fiyat artışlarını en asgariye indirip alım gücünü korumaya çalıştık ve bunu da başardık. O yüzden de çok rahatız. Mitingler bizim için çok büyük göstergelerdir. Kayseri’de 70 bin, Ordu’da 50 bin, Manisa’da 50 bin kişiyle çok büyük bir coşku vardı. Karşı partilere baktığımızda Yalova’da bin kişi var ya da yoktu. Tekirdağ’da yapılan mitingde durum aynıydı. Protesto eden işçiler daha fazlaydı. Meral Hanım topladığı insanlarla sokaklarda geziyor. Miting de yapamıyor. Halkın teveccühü ortada. Ama rakiplerimizi sokaklarda ve meydanlarda göremiyoruz” diye konuştu.

 

Ortada ne eser var ne de hizmet

İstanbul Belediyesinin algı operasyonları için harcadığı para 849 milyon lira olduğunu vurgulayan Özhaseki, sadece İstanbul’un değil diğer CHP’li belediyelerin de kayda geçen bir tek çalışmasının olmadığını belirtti. Özhaseki, “CHP’li belediyeler, ‘beni dürüst göster, engellendiğimi söyle, meclis beni çalıştırmıyor, beni Cumhurbaşkanı adayı olarak lanse et’ dedirtiyorlar. Hangi büyük projeyi ortaya koydular? Trafik sorununu mu çözdüler, yeşil alan, turizm ve kültür sanat projeleri mi yaptılar? Bizim meclis üyelerimize talimatımız ‘lüzumsuz muhalefet yapmayın, vatandaşın ve şehrin lehine şeyleri onaylayın’ dedik. CHP’li İBB’de borçlanma konusunda 50 kere teklif gelmiş, 49 kere ‘evet’ demişiz. Rahmetli Kadir Topbaş döneminde 22 kere borçlanma teklifi getirmiş, 20’si reddedilmiş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptım. Bütçe engelleniyor sözleri tamamen yalan. İller Bankası’ndan şehirlere bir kuruş eksik gitmez. İstanbul’a verilen bütçede tam yüzde 112 artış var. Ama ortada ne eser var ne hizmet var. Sadece algı var.” şeklinde konuştu.

 

 

“7’li masa , HDP’den bağımsız asla hareket edemez”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık toplantılar yaparak önümüzdeki seçimlere hazırlandıklarını belirten Özhaseki geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda seçim beyannamesine ilişkin herkesin fikirlerini söylediğini belirtti. Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz erkenden bütün çalışmalarımızı yaparken karşımızdakilere bakıyoruz. 7’li masa herkesin malumu. HDP’den bağımsız asla hareket edemeyen bir masadan söz ediyoruz. Hala masaya nasıl oturacaklarının, kime ne zaman gidip çay içeceklerinin tartışmalarını duyuyoruz. Ama Türkiye ile alakalı bir şey duyamıyoruz. Ekonomide ne yapacaklar, siyasi olarak ne çalışma gösterecekler hala bilmiyoruz. Sosyal konulara nasıl baktıklarını bilmiyoruz. Süslü bir cümle kullanıyorlar. Güçlendirilmiş Parlementer Sisteme doğru gideceğiz diyorlar. Bunun anlamı şu. Biz 7’li koalisyon kuruyoruz. Net söylüyorum. Sokakta görse birbirlerine selam vermeyecek olanların bu durumlarda oluşu bütün vatandaşlarımız tarafından görülmektedir. Birbirine yakın koalisyon hükümetlerin bu ülkeye neler yaşattıkları ortada. İster Kemal Bey’i aday yapsınlar ister kerameti kendinden menkul başkanlarını aday yapsınlar hiç fark etmiyor bizim için. Biz sadece çalışacağız, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Bunlar bizim için yeterli.”

 

“Genel Başkanları 10 dakikada 10 yalan söyleyerek rekor kırdı”

Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, hakkında iftiralar çıkartılarak örgütlü çalışmalar yapıldığını söyledi. Bunların asla son bulmayacağını ama bunlarla da en sert şekilde mücadele edeceğini kaydeden Özhaseki konuşmasına şöyle devam etti:

“Son yıllarda sosyal medyada oluşturdukları algıyı biliyoruz. Sayıştayın arayıp bulamadığı 15 milyon liralık köprü yaptırmışım ve bu köprü ortada yokmuş. Sayıştay bana sormuş ben de 5 senedir bunun cevabını verememişim. Bunu sosyal medyadaki trol ordularıyla aldıkları talimatla saldırıya geçiyorlar. Sosyal medyada üfürüyorlar, hakaretler küfürlerle saldırıyorlar. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık bana çıktı dedi ki ‘Allahtan kork bunun hesabını ver!’. Ben de bütün basın mensuplarını çağırarak açıklama yaptım. ‘Sayıştay benim hakkımda böyle bir iddiada bulunduysa bunu ispat et, ben de milletvekilliğinden ve bütün görevlerimden istifa edeceğim’ dedim. ‘Siyaset arenasından çekiliyorum. Eğer böyle değilse haysiyetin ve namusun varsa istifa et’ dedim. Sonrasında da yattı üzerine konunun. CHP’nin olayı budur. Yalan söylerler üzerinde durmazlar ve devam ederler. Baktın olmuyor başka bir konudan saldırırlar. Hepsine dava açtım, açmaya da devam edeceğiz. Bunlarla mücadele etmek zorundayız. Türkiye’deki gerginlik ortamını biz değil ne yazık ki muhalefet üretiyor. Bunlarla ben 2011 yılından beri mücadele ediyorum. Sayın Genel Başkanları 10 dakikada 10 yalan söyleyerek rekor kırdı. Hepsini ispatladım. Mahkemelerde görülen davayı tekrar açtırdılar, milletvekilleriyle baskı yaptılar. Yargı siyasallaştı ise kendileri için de karar verildiğinde aynısını söylesinler de görelim. Yalanlarını ispat etmemize rağmen ne özür diliyorlar ne de yüzleri kızarıyor.”

Google+ WhatsApp