AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: “KUMSMALL Kayseri mobilyasının vitrini olmuş”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: “KUMSMALL Kayseri mobilyasının vitrini olmuş”

Kayseri’nin en önemli sektörünün mobilya olduğunu ve Kumsmall ile Kayseri mobilyasının çok daha iyi bir noktaya geleceğini ifade eden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Belediye başkanlığım dönemimde arsa tahsisini yaptığımız ve Kayseri mobilyasını daha da ileriye taşımak adına o dönemde atmış olduğumuz adımın ne kadar doğru ve isabetli bir adım olduğunu bugün burada gördük.

AVM esnafımızı ziyaretimizde gördük ki Kayseri mobilya üreticisi arkadaşlarımız çok güzel ve farklı ürünler ortaya koymuşlar. Ellerinize sağlık Allah emeklerinizi zayi etmesin. Kumsmall Kayseri mobilyasının vitrini olmuş. KUMSMALL’un tanıtımı ve yapılması gereken işleri için bizlere ne görev düşüyorsa hazırız. Bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Özhaseki, Kumsmall esnafı ile sohbet etti

Cuma Namazını KUMSMALL karşısında bulunan Eyyüp Sultan camiinde Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, İl ve İlçe Teşkilatından yöneticiler ve KUMSMALL AVM Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte kıldıktan sonra AVM binasına geçerek esnaflarla sohbet eden Mehmet Özhaseki, esnafa bereketli olsun dileklerinde bulundu.

“Çok güzel ve farklı ürünler yapmışsınız, tebrik ederim”

Daha sonra Kumsmall Yönetimi ile toplantı gerçekleştiren Özhaseki, Kumsmall’un arazisini kendisinin belediye başkanı olduğu dönemde mobilyacılara tahsis ettiğini hatırlatarak, “Burada belediyeye ait çok büyük bir arazi bulunuyordu. Zamanında çok sembolik bir fiyata biz mobilyacı arkadaşlarıma adeta burasını tahsis ettik. Sebebi ise Kayseri’nin önemli sektöründen biri de mobilya sanayidir. Mobilyacıları buraya toplar isek işler daha iyiye gider, mobilyayı Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak önemli bir iş yapmış oluruz diye düşündük.    

Allah sizlere hayırlı iş versin emekleriniz zayi olmasın. Uğraşıyor ve gayret ediyorsunuz. Aşağıda gezdiğimiz yerlerde çok güzel çok farklı ürünler gördük. Ellerinize sağlık. Bize ne düşüyorsa tanıtım ve açılışı için Türkiye’ye hitap edebilmesi için hazırız. Bunun için de elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kayseri’ye yakışır nezih bir alışveriş ve yaşam merkezi olmuş. Avrupa ve Türkiye’nin en büyük karma alışveriş merkezi şehrimize ve mobilya sanayicimize hayırlı mübarek olsun” dedi.

Yunus Tarla: “Sayın Bakanım, sizin katkılarınız çok büyük”

Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarla ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Kumsmall’u ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kumsmall’un planlanma ve proje aşamasında gerek arsa tahsisinden gerekse de  Kayseri mobilya esnafını bir arada iş yapma düşüncesinden dolayı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür eden Kumsmall Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarla, “Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük karma projesi olan Kumsmall, siz değerli Bakanımızın katkısı ve  öncülüğünde, değerli Kayseri’mize ve Türkiye’mize kazandırılmıştır. Burası mobilyanın başkenti olan Kayseri’mize her yönden çok fazla katkı sağlayacaktır. Kayseri mobilyasını çok daha ileriye taşıyacak olan Kumsmall, aynı zamanda tüm bölgeye hitap eden alışveriş ve yaşam merkezi olmuştur.

Mobilya bölümümüz tamamen açılmış olup, klasik avm bölümünde ise yüzde 60 oranında faaliyet göstermektedir. Pandemi sürecinden kaynaklı cafe, restoran ve eğlence bölümlerimiz de sürecin normalleşmesi ile birlikte faaliyete geçecektir.

Kumsmall’a olan ziyaretçi ve müşteri yoğunluğu bizleri daha şimdiden memnun etmekte olup, yapmış olduğumuz planlama ve çalışmalar neticesinde, pandemi sürecinin de normale dönmesi ile birlikte hedeflediğimiz seviyeye çıkacağından en ufak bir şüphemiz yoktur.

Bugüne kadar bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımızın da bizleri ziyaretleriyle birlikte moral ve motivasyonumuz oldukça yükseldi. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Belediye Başkanlarımız da bu süreçte bizlere sonsuz destek ve katkı sundular ve sunmaya devam ediyorlar. Alışveriş merkezimizin 2 önemli talebi bulunmakta. Bunlardan birincisi Kuzey Çevre Yolu’ndan direk bağlantı yolumuzun açılması, diğeri ise burasının resmi açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın dokunarak açmasıdır. Sayın Bakanımızın bu hususlarda da bize destek olacaklarını biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Mehmet Yalçın: “Mağaza açan esnaf ve sanayicimiz memnun”

“Emeğiniz ve katkınız büyük Sayın Bakanım” diyen KAYMOS Yönetim Kurulu Başkanı ve Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, “sizin ve siz değerli belediye başkanlarımızın desteğinizle burayı açtık.  Buraya mağazasını açan tüm esnafımız ve sanayicimiz mutlu. Türkiye’de Kayseri mobilyada  %60 üretim yapıyor. Kumsmall’un da yüzde 80’i mobilya. Burası Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük karma projesidir. Kayseri’ye mobilya için gelen tüm yerli ve yabancı müşteri burayı mutlaka ziyaret ediyor ve alışverişini buradan yapıyor. Biz burada sizin desteğinizle büyük işler başardık. Bundan sonrasında da sizlerden değerli katkılarınızı  bekliyoruz” dedi.  

 

Daha sonra Kumsmall’a proje aşamasından bugüne kadar sağlamış olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketini Kumsmal AVM Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarla ve KAYMOS Başkanı, Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın Mehmet Özhaseki’ye takdim etti.

Google+ WhatsApp