AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ÖZHASEKİ, BURSA’DA KONUŞTU

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ÖZHASEKİ, BURSA’DA KONUŞTU

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 1994 öncesinde ideolojik katı kamplaşmanın olduğu belediyecilik anlayışı vardı. Kendi dünya görüşüne hizmet eden bir belediyecilik anlayışı hakimdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul’da iş başına gelmesi ile birlikte belediyecilik anlayışı değişti, hizmet belediyeciliği başladı.” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.

 

Özhaseki, yaptığı açıklamada "Bursa ülkemizin göz bebeği şehirlerinden birisi. Hepimizin sempatiyle baktığı bu güzel şehirde hizmet veren arkadaşlarımı tebrik ediyorum, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başkanlarımızla toplantılar yapacağız, projelerini tekrar dinleyeceğiz. Ben de yıllarca belediye başkanlığı yapmış biri olarak fikirlerimi söyleyeceğim. Bu anlamda Bursa'da iki günlük bir çalışma, değerlendirme yapacağız.” dedi.

 

“AK Parti'de işler daima istişare ile olur”

 

Özhaseki, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda mevcut İl Başkanı Ayhan Salman'ın kongre sürecinde aday olmayacağına dair yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, "AK Parti'de işler daima istişare ile olur. Bizler bir araya geliriz ve herkes fikri neyse onu söyler. Bu işlerde sıfat önemli değildir. Biz bir davanın partisiyiz. Bizlerin tarihe ve medeniyet karşı sorumluluğu var. İl başkanımız ve ekibini şimdiye kadar hep takdir ettik. Seçim öncesinde istişarelerde bulunduk. Kendisi ile yaptığımız görüşmelerde ve istişarelerde de böyle bir karar alındı. Bizler bu karara 'hayırlı olsun' demekten başka bir şey diyemeyiz." ifadelerni kullandı.

 

Kulislerde konuşulanlara kulak asılmaması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, "Bu bilgilerin bir kısmına insanlar inanıyor. 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanlığı yıllarımda Ankara ile ilgili birçok şey söylenirdi. Ama Ankara'ya gidince gördüm ki işler farklı yürüyor. O söylenenler çok da doğru değil. Ama insanlar bir şeylere inanmak istiyorsa yapacak da bir şey kalmıyor haliyle." diye konuştu.

 

"Cumhurbaşkanımız Bursa il kongresine büyük ihtimalle katılır”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa il kongresine katılıp katılmayacağının sorulmasını da yanıtlayan Özhaseki, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyükşehirlerin kongrelerine katılmak istiyor. Bizde MYK'daki arkadaşlar olarak ona yoldaşlık edenler 'katılmayın' diyoruz. İllere gitmeyin diyoruz. Cumhurbaşkanımız halkla beraber siyaset yapmayı seviyor. Sohbet etmeyi, dokunmayı seviyor. Evine davet edenleri kırmıyor, davete icabet ediyor. Bursa il kongresine de büyük ihtimalle katılacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

 

 

“Cumhurbaşkanımızın ve kabinemizin Bursa'ya bakışları pozitiftir"

 

Cumhurbaşkanı’nın ve kabinenin Bursa'ya bakışlarının pozitif olduğunu dile getiren Özhaseki, "Ender illerin raylı sistemleri merkez tarafından üstlenilir. Bursa'da bu yapılıyor. Alinur Aktaş Başkan her geldiğimde Ankara'da genel merkez ve bakanlıklarda işlerini takip ederken ona kapılar pozitif ayrımcılıkla açılıyor. Başkanımızı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımızın ve kabinemizin Bursa'ya bakışları pozitiftir." diye konuştu.

 

“1994 öncesinde ideolojik belediyecilik anlayışı vardı”

 

Türkiye'de 1994 yılının belediyecilikte önemli bir tarih olduğunu sözlerine ekleyen Özhaseki, "İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızın iş başına gelmesi ile birlikte belediyecilik anlayışı değişti. Ben de o dönem Anadolu'da Kayseri’de iş başına geldim. 1994 öncesinde ne vardı derseniz 1980'leri yaşadık. 1980 öncesi öğrenci hareketleri içinde bulunduk. 1994 öncesinde ideolojik katı kamplaşmanın olduğu belediyecilik anlayışı vardı. Kendi dünya görüşüne hizmet eden bir belediyecilik anlayışı hakimdi. Biz öğrenciyken İstanbul'da çöp dağlarını unutmadık. Gece 03.00'te su almaya kalkardık. Su bulamazdık. Biz 1994'ten sonra dinine, ırkına, görüşüne bakmadan, ayrımcılık yapmadan belediyecilik yapmaya başladık. Birinci işimiz 'hizmet etmek' diye dillerimizde tüy bitti. Öyle de yaptık ve başarılı olduk. Millet bize teveccüh etti ve partimizi iktidara taşıdı" şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp