Ahmet Taner Kışlalı Kuşadası´nda Düzenlenen Programla Anıldı

Gazeteci yazar, Ahmet Taner Kışlalı´nın neden ve nasıl öldürüldüğü katledilişinin 15. Yılında masaya yatırıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası şubesinin, Kuşadası Belediyesinin katkısıyla, Kuşada

Gazeteci yazar, Ahmet Taner Kışlalı´nın neden ve nasıl öldürüldüğü katledilişinin 15. Yılında masaya yatırıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası şubesinin, Kuşadası Belediyesinin katkısıyla, Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesinde düzenlediği panelle Kışlalı anıldı.
Kalabalık bir kitlenin yanı sıra, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Başkan yardımcıları Ayşe Şerifoğlu, Haydar Büyükdağ, Muzaffer Eryiğit, meclis üyeleri, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, Atatürkçü Düşünce Derneği bölge temsilcisi Tolga Kara katıldı. Gazeteci yazar, Ahmet Taner Kışlalı´nın neden ve nasıl öldürüldüğünü CHP eski Milletvekili Şahin Mengü anlattı.
Panel öncesi Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı konuşmasında "Yeni bir Türkiye´den bahsediliyor. Aslında bu yeni bir şey değil, bu günlerin temelleri 90´lı yılarda hatta 80 darbesiyle atılmaya başlandı. Eski acılar, bu günlerde yine eskisi gibi yaşanmaya başlaması. O yıllarda çok değerli siyasetçilerimizi, yazarlarımızı katlettiler. Uğur Mumcu gibi Ahmet Taner Kışlalı gibi. Bu aydınlarımız ne silahlı terör örgütü mensubuydu, ne de her hangi bir eyleme katılmış insanlardı. Bu insanlar yazarak-çizerek Türkiyelileri bilinçlendirmeye çalışan tamamen masum insanlardı. Bu insanlar seçilerek katledildi ve hiç birinin de katili bulunamadı, tüm dosyalar kapandı, zaman aşımına uğradı. Demokratik bir ülkede böyle şeylerin yaşanması, içimizi daha bir acıtıyor. Ahmet Taner Kışlalı´da 21 Ekim 1999 günü yine böyle bir faili meçhul cinayetle katledildi. Başta Ahmet Taner Kışlalı olmak üzere tüm Devrim Şehitlerini saygıyla anıyorum"sözlerini kullandı.
Panel Konuşmacısı Şahin Mengü "yol arkadaşım" diye nitelediği Ahmet Taner Kışlalı ilgili konuşmasında,"Ahmet Taner Kışlalı Dostum diye bildiğim nadir insanlardan biriydi. Bu sebepten katledilişi bende derin izler bıraktı. Ahmet Taner´le yol arkadaşlığımız 12 Eylül 80 darbesi sürecinde kendisinin avukatlığını yapmamla başlamıştı ve bu arkadaşlık Ahmet´in katledilişine kadar tüm samimiyetiyle devam etti. Ahmet Taner´in iki kitabı benim başucu kitabımdır, bunlardan biri Atatürk´e Saldırmanın Dayanılmaz Hafifliği, bir diğeri ise Kemalizm, Laiklik ve Demokrasi kitaplarıdır. Kemalizm yolunda yürüyen tüm genç arkadaşlara bu kitapları edinmelerini tavsiye ediyorum. Az evvel Sayın Başkanım, Yeni Türkiye´den bahsetti, kendisinin de söylediği gibi Yeni Türkiye´ye yeni gelinmedi, bu günlerin temelleri Uğur Mumcu´ların Bahriye Üçok´ların Ahmet Taner Kışla´lıların katledilişiyle atıldı" dedi.
Etkinlik, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve ADD temsilcileri tarafından konuşmacı Şahin Mengü´ye çiçek verilmesiyle son buldu.
(İK)

23.10.2014 12:42:52 TSI

Google+ WhatsApp