Agü'de Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı Ulusal Bilgi Günü Düzenlendi

Agü'de Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı Ulusal Bilgi Günü Düzenlendi

Agü'de Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı Ulusal Bilgi Günü Düzenlendi

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) Ar-Ge ve Yenilik Ofisi ve TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğinde, Avrupa Birliği’nin araştırma ve inovasyonu teşvik eden 80 milyar avro bütçeye sahip araştırma programı olan Ufuk 2020 Programı (Horizon 2020) hakkında ulusal bilgi günü düzenlendi.
Sümer Kampüsü, Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, AGÜ’den öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan (ORAN) yetkililer katıldı.
Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı’nın da hazır bulunduğu seminerin açılış konuşmasını yapan Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan, AGÜ’yü tanıttıktan sonra AGÜ’nün Ar-Ge ve Yenilik Ofisi ve nanoteknoloji alanında AGÜ bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra TÜBİTAK, AB Çerçeve Programları Müdürü Selda Ulutaş Aydoğan, Ufuk 2020 Programı hakkında detaylı bilgiler verdi ve TÜBİTAK’ın bu konuda başvuru sahiplerine sunduğu destek ve ödül programları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.
Aydoğan sunumunda, Türkiye’nin de katılım sağladığı Avrupa Birliği Programları arasında en fazla bütçeye sahip olan ve bilimsel mükemmeliyet, endüstriyel liderlik ve rekabetçilik ve toplumsal sorunlara çözümler başlıkları altında finansman desteği sunan Ufuk 2020 projesinin üniversiteler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları için sağlayacağı hibe desteklerini anlattı.
Aradan, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Hasan Burak Çiftçi Nanoteknoloji, İleri Malzeme, İleri İmalat ve Üretim Teknolojileri - Yeni Gelişen Teknolojiler alanında Ufuk 2020 kapsamında desteklenecek proje ve konulara değindi.
Seminerin sonunda yetkililer, akademisyenlerin proje ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Google+ WhatsApp