Adana´da Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Adana´da bisikletle ´Özgür Gündem´ gazetesi dağıtan Kadri Bağdu´nun öldürülmesini protesto etti. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı için

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Adana´da bisikletle ´Özgür Gündem´ gazetesi dağıtan Kadri Bağdu´nun öldürülmesini protesto etti.
İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı içinde bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, sloganlar atarak, Kadri Bağdu´nun öldürülmesine tepki gösterdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, Kadri Bağdu´nun gazeteye basılı fotoğrafları açıldı. Burada üyeler adına açıklama yapan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Muşlu, 40´ın üzerinde insanın öldüğünü ve halende ölmeye devam ettiği günlerden geçildiğini belirterek, "Gün olmuyor ki yurdumuzun değişik illerinden ölüm haberleri almayalım. Bu gidişat karanlığa doğrudur. 15 Ekim´de, Adana´da ´Özgür Gündem´ gazetesi dağıtımcısı basın emekçisi Kadri Bağdu cinayeti de böyle bir cinayettir. Güpegündüz gerçekleştirilen bu saldırıların failleri halen bulunamamıştır. Yapılması gerekenler ortadadır. Yürütülen çözüm süreci somut adımlarla hızlandırılmalı, IŞİD´i güçlendiren politikalardan vazgeçilmelidir. Halkları korunması gereken IŞİD değil, Kürt halkı ve Kobani´dir. Bu temelde, Kobani´ye koridor açılsın talebi karşılanmalıdır. Yoksa kazanan, fırsat bekleyen karanlık güç odakları ve emperyalizm olacaktır. 8 çocuk babası, basın emekçisi Kadri Bağdu´nun katilleri bunu hedeflemiştir. Bu cinayetin üzerine gidilmeli, failleri bir an önce yakalanmalıdır" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından vatandaşlara ücretsiz olarak ´Özgür Gündem´ gazetesi dağıtıldı.
(KRY-SY-YHY-Y)

17.10.2014 13:34:00 TSI

Google+ WhatsApp