Abd´den Kobani´deki Kürtlere Havadan Silah Yardımı Washıngton

ABD Merkez Komutanlığı, Suriye sınırındaki Kobani´de IŞİD´le savaşan Kürt güçlerine nakliye uçaklarıyla silah, cephane ve sağlık malzemesi yardımı atıldığı açıkladı. ABD Merkez Komutanlığı´ndan (Cent

ABD Merkez Komutanlığı, Suriye sınırındaki Kobani´de IŞİD´le savaşan Kürt güçlerine nakliye uçaklarıyla silah, cephane ve sağlık malzemesi yardımı atıldığı açıkladı.
ABD Merkez Komutanlığı´ndan (CentCom) yapılan açıklamada, Kobani´de IŞİD´le savaşan Kürt güçlere C-130 nakliye uçaklarıyla havadan atılan yardımların "birden fazla" yapıldığını, 3 uçak ve 27 paketi içerdiğini bildirdi. Açıklamada, ayrıca IŞİD mevzilerini hedef alan ve Amerika önderliğinde düzenlenen hava saldırılarının Türkiye sınırı yakınında bulunan IŞİD´in geri çekilmesini sağladığına da dikkat çekildi. CentCom, Amerikan güçleri tarafından Kobani´deki IŞİD mevzilerine karşı 135´den fazla hava saldırısı yürütüldüğünü bildirdi. IŞİD´e karşı yürütülen hava saldırıları sonucu yüzlerce İŞİD militanının öldürüldüğü, IŞİD´e ait mühimmatlarla mevzilerin yok edilerek zarara uğratıldığı, bunun da IŞİD´in şehrin dışına gerilemesini sağladığı belirtildi. IŞİD militanlarının şehrin kontrolünü ele geçirmek ve direnmek için Kürt güçlerinin iktidarını tehdit etmeye devam ettiği kaydedildi.
Havadan atılan yardımların ardından tüm nakliye uçaklarının bölgeye güvenli bir şekilde geri döndüğü kaydedildi.
(YM-MS-D)

20.10.2014 12:34:59 TSI

Google+ WhatsApp