ABD'nin Rusya kaygısı savunma bütçesini 4’e katladı!

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, “Rusya agresifliği” nedeniyle Avrupa’daki savunma bütçesini 2017 yılında 4 katına çıkarmayı planladığını duyurdu.

ABDnin Rusya kaygısı savunma bütçesini 4e katladı!

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Rusya’nın ABD için giderek büyüyen bir güçlük haline geldiğini ifade etti. Pentagon, terör örgütü DAEŞ’e karşı operasyonlarını da yüzde 50 oranında arttırmayı planladığını duyurdu. Carter, ABD güçlerinin terör örgütü Irak ve Suriye’de DAEŞ’e karşı hava operasyonlarının lazer güdümlü füze ve akıllı bomba stoklarının azalmaya başladığını söyledi. Carter, “2017 yılında 45 bin adet füze ve roket için 1.8 milyar dolar yatırım yapıyoruz” dedi.

Carter, arttırılan bütçenin Avrupa’daki üslere daha fazla asker konuşlandırılmasına, müttefiklerle daha fazla tatbikat gerçekleştirmelerine olanak sağlayacağını kaydederek, “Rus saldırganlığını engellemek için güçlü ve dengeli bir yaklaşım benimsiyoruz. Son 25 yıldır bunun için kaygılanmamız gerekmiyordu ve farklı olmasını dilerdim. Ancak şimdi kaygılanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Pentagon, 2017 yılındaki savunma bütçesini 3.4 milyar dolara çıkarılmayı hedefliyor. Rusya ile batı arasındaki ilişki, Rusya’nın Kırım’ı 2014 yılının Mart ayında ilhak etmesinin ardından kötüleşmeye başlamıştı. 

Google+ WhatsApp