ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Toner: Güvenli alan söz konusu değil

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mark Toner yaptığı günlük basın toplantısında, Türkiye ve ABD’nin güvenli bölge oluşturulması konusunda herhangi bir anlaşma yapmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Toner: Güvenli alan söz konusu değil 

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mark Toner, yaptığı günlük basın toplantısında güvenli bölgenin oluşturulmasına dair anlaşmanın yapılıp yapılmadığı konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toner, IŞİD’e karşı yapılan operasyonlarda Türkiye’deki hava üslerinin koalisyon uçaklarının kullanımı konusunda anlaşma sağlandığını belirterek, “Açıklamalarımızda çok açık olduk ve herhangi bir güvenli alan yok, güvenli alan söz konusu değil. Burada bunu konuşmuyoruz. Burada IŞİD’in bölgeden çıkartılabilmesi için sürdürülebilir çabadan bahsediyoruz” dedi. Çabalarının, IŞİD’in bölgeden çıkarılmasına odaklanmak olduğunu kaydeden Toner, IŞİD’e karşı operasyonlarda Türkiye’deki tesislerin kullanılması konusunda anlaşma sağlandığını yineleyerek, “Ve bu çabalarımız devam edecektir. Şüphesiz, bölgede IŞİD’in engellenmesi konusunda Türkiye ile müzakereler daha etkili anlamda sürdürülecek” açıklamasını yaptı.
PKK konusu ele alındığında da açık olduklarını belirten ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü, “Türkiye’nin terör örgütlerine karşı meşru müdafaa hakkını da destekliyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp