A Milli Takım'ın Euro 2016 öncesi ilk sınavı

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 öncesi ilk hazırlık maçında 24 Mart Perşembe günü saat 20.45'te Antalya'da İsveç ile karşılaşacak. Milliler, şampiyona öncesi oynayacağı karşılaşmalarla iyi bir hazırlık dönemi geçirmeyi planlıyor.

EURO 2016 öncesi hazırlıklarını sürdüren A Milliler, daha önce 9 kez karşı karşıya geldiği İsveç ile Antalya'da kozlarını paylaşacak. A Milli Takımı Antalya'da yalnız bırakmayacak olan taraftarlar biletlere yoğun ilgi gösterdi. Antalya Arena'da oynanacak olan zorlu mücadelenin biletleri haftalar öncesinden tükendi.

IBRAHIMOVIC KADRODA YOK
Güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden sonra gözler perşembe günü oynanacak İsveç maçına çevrilmişti. Antalya'da oynanacak karşılaşma için İsveç Milli Takımı'nın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği tartışmalarından sonra İsveç cephesi maç için Antalya'ya geleceklerini açıkladı. Ancak kadroda Zlatan Ibrahimovic sürprizi yaşandı. PSG'li yıldızın ismi daha önce aday kadroda açıklanırken, Teknik Direktör Erik Hamren daha sonra yaptığı açıklamada Ibrahimovic'i kadroya almayacağını söyledi.

İKİ EKİP 10. KEZ 
Türkiye ile İsveç yarınki mücadele ile tarihlerinde 10. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiye kadar oynanan 4'ü resmi olmak üzere 9 mücadelede A Milli Takım rakibi karşısında 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Bu maçlarda ay-yıldızlılar 10 gol kaydederken, İsveç ise 9 golle karşılık verdi. İki ekip arasında son olarak 5 Mart 2014'te Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan hazırlık maçını ay-yıldızlılar 2-1 kazanmıştı.

A MİLLİ TAKIMIN ADAY KADROSU
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım’ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:
"Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Harun Tekin (Bursaspor), Muammer Zülfikar Yıldırım (Mersin İdman Yurdu), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Altınordu), Mehmet Topal(Fenerbahçe), Caner Erkin (Fenerbahçe), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Kerim Frei (Beşiktaş), Volkan Şen(Fenerbahçe), Alper Potuk (Fenerbahçe), Arda Turan (FC Barcelona), hakan çalhanoğlu (Bayer 04 Leverkusen), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Selçuk İnan (Galatasaray), Oğuzhan Özyakup(Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Olcay Şahan (Beşiktaş), Yasin Öztekin (Galatasaray), Yunus Mallı (FSV Mainz 05), Cenk Tosun (Beşiktaş), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Serdar Aziz (Bursaspor), Burak Yılmaz (Beijing Guoan FC)."

İKİNCİ SINAV AVUSTURYA İLE
A Milli Takım, İsveç maçı sonrası ikinci hazırlık karşılaşmasında 29 Mart Salı günü Viyana'daki Ernst Happel Stadyumu'nda Avusturya ile karşılaşacak. 

Google+ WhatsApp