Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile ilçe genelinde başlatılacak, “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” kampanyası ile ekmek israfını önleyici çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Günümüzde özellikle şehir hayatında israfın büyük önem taşıdığını, bunun sadece ekmekle değil, günlük kullanılan yemek atıkları, elektrik, su gibi bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Gelişen teknoloji ve yaşam tarzı sonucu bireylerin tüketim alışkanlıkları değişti. Ancak üretim ile tüketimde israf tezatlık oluşturmaktadır. Özellikle şehirlerde her gün binlerce ekmek çöpe gitmektedir. Anadolu insanı israf etmez, artanı değerlendirir ve paylaşır.  Herkes bilir ki, Anadolu’da artan ekmeklerle yemekler yapılır, tatlılar yapılır.” dedi.

Ekmek israfını önlemek için bir çalışmanın yıl boyunca devam edeceğini, israftan elde edilecek 300 milyon lira gibi tahmini bir rakam olduğunu ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, yaşamın her aşamasında israfa önem verdiklerini, bu amaçla belediye olarak kamuoyunu aydınlatıcı ve bilinçlendirici çalışmalar ve tasarımlar yaptırılacağını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp