Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 05:36'da merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre 4.3 şiddetindeki deprem yerin 7.7 kilometre altında gerçekleşti.

Yalova'daki deprem İstanbul'da hissedildi

Merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 4.3 şiddetinde meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin verilerine göre Merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesinde sabah saat 05:36'da 4.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Yalova'da meydana gelen deprem aynı zamanda İstanbul'da da hissedildi. Yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen deprem çevre iller Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildi. 

 

Depremi hisseden bir vatandaş, “ Yatıyordum ev bir anda sallandı. Hemen eşime söyledim. Oda öyle bir şey olmadığını söyledi. Yani resmen sallandık. Deprem 2 yada 3 saniye sürdü” dedi.  

Yalova Valisinden deprem açıklaması

Yalova'nın Çınarcık ilçesi merkez üssü meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Yalova Valisi Muammer Erol da bir açıklama yaparak, herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını dile getirdi.
Yalova bugün sabah 05.36'da merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan bir depremle sarsıldı. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı sonrasında ilk resmi açıklama Yalova Valisi Muammer Erol'dan geldi. Erol yaptığı açıklamada, “Çınarcık Esenköy arasında saat 05.36 da 4,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem dolayısıyla acil çağrı merkezimize, emniyet ve jandarma birimlerimize şu ana kadar can ve mal kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar düşmemiştir” dedi.  

Google+ WhatsApp