AK Parti'nin ilk kez denediği SMS anketinden sürpriz sonuçlar çıktı

 

1/17AK Parti`nin 12 milyon seçmene gönderdiği hem mevcut belediye başkanlarından memnuniyet, hem de yeni isim önerilerinin sorulduğu SMS anketinden sürpriz sonuçlar çıktı.

POLİTİKA

2/17AK Parti`nin, yerel seçimler konusunda halkın nabzını tutmak için ilk defa yaptığı SMS anketlerinden sürpriz sonuçların çıktığı belirtiliyor.
3/17AK Parti kurmayları, birçok yerde partinin gündemindeki isimler değil, farklı aday isimleri karşılaştıklarını dile getirdi.
4/17AK Parti`nin, 12 milyon seçmene gönderdiği SMS mesajlarında hem mevcut belediye başkanlarından memnuniyet, hem de yeni isim önerileri sorulmuştu.
5/17Özellikle "tebdil-i kıyafetle" yapılan çalışmalar ile SMS anketlerinden çıkan sonuçlar birbirini doğrular nitelikte.
6/17Bu sonuçlardan yola çıkılarak yapılan değerlendirmelerde 31 Mart 2019 seçimlerinde "Parti içinde yapılan temayüller değil, vatandaşın tercihlerinin" ön plana çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
7/17AK Parti kurmayları "Çok farklı ve sürpriz sonuçlar alınıyor. Mesela, bir ilçede seçmenler, hiç bilmediğimiz bir doktorun adını yazıp göndermiş. Orada çok seviliyormuş belli ki. Bu tip sonuçlar çıktığında, farklı yöntemlerle seçmenin nabzı tekrar ölçülüyor ve sonucu teyit ediyoruz" değerlendirmesi yaptı.
8/17İstanbul`da yapılan tüm anketlerde Binali Yıldırım`ın adının çıktığı, Süleyman Soylu`nun isminin hem İzmir`de hem de İstanbul`da verildiği, Ankara için atılan SMS mesajlarına ise Mehmet Özhaseki, Ali Babacan ve Veysel Tiryaki`nin isminin yazıldığı ifade edildi.
9/17Binali Yıldırım`ın ismi İstanbul`da yapılan tüm anketlerde öne çıktı...
10/17Süleyman Soylu`nun ismi ise hem İzmir hem de İstanbul`da öne çıktı..
11/17Mehmet Özhaseki`nin Ankara için atılan SMS mesajlarına yansıdı.
12/17Ali Babacan`ın ismi Ankara Belediye Başkanlığı için yeniden gündeme geldi.
13/17Ankara için yazılan bir diğer isim ise Veysel Tiryaki...
14/17TBMM Başkanı Yıldırım`ın, yakın çevresine "İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylığını istemediğini" söylediği, ancak son kertede Cumhurbaşkanı`nın vereceği karara uyacağını dile getirdiği belirtiliyor. Ayrıca, İstanbul`da 25 ilçe belediyesini elinde bulunduran AKP`nin, mevcut başkanlardan büyük bölümünü değiştireceği de konuşuluyor.
15/17AK Parti kurmayları, Kâğıthane, Ümraniye, Beykoz, Zeytinburnu, Güngören, Arnavutköy, Beyoğlu ve Bahçelievler belediye başkanlarının üç dönem kuralına takıldığını, ancak bazı isimlerle ilgili `istisna` olabileceğini dile getiriyor.
16/17Öte yandan, AK Parti`nin Meclis`teki sandalye sayısı nedeniyle milletvekillerinden belediye başkan adayı gösterilmesi düşük ihtimal olarak değerlendiriliyor.
17/17TBMM`de 290 sandalyeye sahip AK Parti`nin, ikiden fazla milletvekilinin belediye başkanı olarak seçilmesi durumunda, komisyonlardaki çoğunluğunu kaybedeceği belirtiliyor. AK Parti kurmayları, bu riskin göze alınamayacağını, bu nedenle de milletvekillerinden en fazla iki ismin aday gösterilebileceğine dikkat çekiyor. Aday olmak için milletvekilliğinden istifa şartı bulunmuyor. Aday olan kişinin belediye başkanı seçilmesi durumunda ise milletvekilliği düşüyor. (Türkiye Gazetesi - Yücel Kayaoğlu)

Google+ WhatsApp