4 milyon nüfusu ve zengin petrol rezervleriyle yüksek harcama potansiyeline sahip Irak´ın güney ucu Basra´da hükümet değişikliği ekonomiyi de canlandırdı. Basra´nın ilk ve tek AVM´si olmaya hazırla

4 milyon nüfusu ve zengin petrol rezervleriyle yüksek harcama potansiyeline sahip Irak´ın güney ucu Basra´da hükümet değişikliği ekonomiyi de canlandırdı.
Basra´nın ilk ve tek AVM´si olmaya hazırlanan Basra Times Square Mall´ın kiralama ve yönetimini üstlenen KDM AVM´nin kurucu ortağı Murat İzci, "AVM´nin yüzde 84´ü kiralandı. Türkler´in yanı sıra Lübnanlılar´ın ilgisi büyük" dedi.
Murat İzci, "Bölgede kiralama süreci IŞİD saldırıları nedeniyle bir süre durma noktasına geldi. Ancak yeni Irak hükümetinin oluşması ve uluslararası desteğin artmasıyla birlikte her şey normale dönmeye başladı. Biz zaten AVM´nin kiralamasına başlamıştık. Şu anda Türk markaların yanı sıra Lübnanlı yatırımcıların da AVM´ye büyük bir ilgisi var" diye konuştu.
TÜRK PERAKENDECİSİ HIZLI DAVRANMALI
Ülkede yaşanan gerilime rağmen bölgenin ticari potansiyeli yüksek olduğu için yatırımcıların fırsatı kaçırmamak için elini çabuk tuttuğuna vurgu yapan İzci, "Çevresiyle 7 milyonluk bir nüfusun ortasında, ticari hayata açılacak ve bölgede yüksek çekim gücü oluşturacak ilk AVM´nin ticari olarak yüksek getirili ve rağbet görecek bir perakende alanı olacağı çok açık. Başlangıçta Türk firmaların kiralamada ön aldığı projede bu son dönemde Türk firmaların hala yavaş davranması nedeniyle Lübnanlı perakendeciler öne çıkmaya başladı. Hala kapalı olan Türkiye Basra Konsolosluğu´nun açılmasıyla birlikte Türk perakendecilerin de ilgisi yeniden artacaktır" dedi. Yaşanan sıkıntılı sürecin Türk perakendecilerin Güney Irak´taki pazar fırsatlarını kaçırmalarına ve geri kalmalarına neden olduğunun altını çizen İzci, "Türk perakendecisi hızlı davranmazsa bu pazarı büyük oranda kaybeder" dedi.
AVM´NİN YÜZDE 84´Ü KİRALANDI
Basra Times Square Mall 33 bin metrekare kiralanabilir alanıyla 4 katlı modern bir AVM. Eylül ayı itibariyle kiralanmış alanı yüzde 80´in üstüne çıkmış durumda. Toplam 81 mağazası olacak. 7 bin metrekare hipermarketi, 8 salonlu sineması, 2 bin 500 metrekare eğlence alanı, kafeleri, 20 dükkanlı foodcourt´u, bin 500 araçlık kapasiteli otoparkı ile hizmet verecek olan AVM´de LC Waikiki, Defacto, Paul Mark, Süvari , Cosmeticca gibi Türk markalarının yanında Mango,Levi´s,Dockers,Puma, Merrell gibi dünya markaları da yer almış durumda. Kentte perakende esas olarak eski klasik pazar alanlarında ve caddelerde dönüyor.
(ÖK-ÖK-E)

23.10.2014 11:28:56 TSI

Google+ WhatsApp