6 yıl işe gitmedi, maşını almaya devam etti

İspanya’da bir memurun işe gitmediği altı yıl boyunca fark edilmedi. Bu süre zarfında maaşını almaya devam eden memura, 27 bin Euro (90 bin TL) para cezası verildi.

İspanya’da Joaquin Garcia isimli memurun, uzun yıllar süren hizmet nedeniyle ödüllendirilmek istendiği sırada, aslında 6 yıldır hiç işe gitmediği ortaya çıktı. Bu süre zarfında işe gitmemesine rağmen maaşını almaya devam eden 69 yaşındaki Garcia, olayın ortaya çıkmasının ardından çıkarıldığı mahkemede hakkındaki iddiaları reddetti. Görevi bir atık su işleme şirketini denetlemek olan İspanyol memur, haksız bulunarak 27 bin Euro yaklaşık 90 bin TL para cezasına çarptırıldı. Garcia’ya verilen ceza, vergilerin düşürülmesinin ardından bir yıllık maaşına denk geliyor.

Garcia’nın patronu, ofisinin Garcia’nın ofisinin karşısında yer almasına rağmen memurunu uzun yıllardır hiç görmediğini ifade etti. Hakkındaki iddiaları reddeden Garcia, ailesinin politik görüşleri nedeniyle üstleri tarafından atık su şirketine sürüldüğünü belirtti. Garcia’nın arkadaşları, ailesinin geçimini sağlamak zorunda olduğunu ve yaşı nedeniyle de başka bir iş bulamayacağı endişesi ile emirleri yerine getirdiğini savundu. Arkadaşları, Garcia’nın mesai saatleri dışında işe gittiğini ve kendisini felsefe okumaya adadığını söyledi. 

Google+ WhatsApp