50 Kişilik Geçici İşe 167 Başvuru

Bursa´nın İnegöl ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde geçici olarak okullarda temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere alınacak olan 50 personel için kura çekimi düzenlendi.

Bursa´nın İnegöl ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde geçici olarak okullarda temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere alınacak olan 50 personel için kura çekimi düzenlendi.
İş-Kur İnegöl Müdürü Kemal Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan ile vatandaşların katıldığı ve İnegöl 4. Noteri Ergül Çelikkıran huzurunda düzenlenen kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde, ücreti İş-Kur tarafından ödenmek üzere, Milli Eğitime bağlı 47 okulumuzda, 3 Kasım 2014 ile 15 Haziran 2015 tarihleri arasında temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere, asgari ücretli 50 personel alımı yapılacak. Bugün bununla ilgili kura çekimi için bir araya geldik. İnegöl 4. Noteri Ergül Çelikkıran huzurunda, iş için başvuruda bulunan 167 kişi arasından, 47 okulumuza 50 asıl ve 50 yedek çekilecektir. Asıl listesinde gelmeyenler olursa, yedek listesindeki sıraya göre çağrılacaktır. Ben şimdiden kurada çıkanlara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ÇOK FAZLA BİR KATILIM OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORDUK
İş-Kur İnegöl Müdürü Kemal Arslan ise, "Ben de aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 3 haftadır İş-Kur Müdürü olarak görev yapmaktayım. Personel alımıyla ilgili beklediğimizin üzerinde bir başvuru oldu. Bu yüzden bizim de içimiz cız etti. Çok fazla bir katılım olacağını düşünmüyorduk. Geçen sene 30-40 gibi bir rakam verilmiş. Bu yıl 50´ye çıkarılmış. Ona rağmen 167 kişi başvurdu. Burada amaç istihdama destek sağlamak, hem de ihtiyaçlı olan alanda kamu, kurum ve kuruluşlarına yardımcı olmak kaydıyla yapılmış bir çalışma. 8 aylık bir çalışma süresi var. Burada birinci öncelik bayanlarımız. 35 yaş üstü çalışmayanlar, engelli kardeşlerimiz ve de hükümlü cezası bitmiş kardeşlerimiz birinci öncelik listesinden yararlanacak" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İnegöl 4. Noteri Ergül Çelikkıran´ın nezaretinde düzenlenen kura çekimi sonucunda 50 asıl ve 50 yedek personel seçildi. Asıl olarak seçilen 50 kişi içerisinden görev başlamayan olduğunda, yedek seçilenlerin birinci sırasından itibaren görevlendirme yapılacağı belirtildi.
(SB-İHS)

23.10.2014 12:42:17 TSI

Google+ WhatsApp