“400 Vekile 400 Şehit Hesabı Mı Yaptın?" Sözlerine Beraat

“400 Vekile 400 Şehit Hesabı Mı Yaptın?" Sözlerine Beraat

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Eski Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “400 vekil 400 şehit hesabı mı yaptın, Allah’tan korkmuyor musun?” sözleri nedeniyle açılan hakaret davasından beraat etti.
Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında CHP Kayseri İl Eski Başkanı Recep Mustafa Ayan ile avukat oğlu Emre Ayan hazır bulundu. Duruşmayı yaklaşık 20 kişilik CHP grubun yanı sıra eski milletvekili Şevki Kulkuloğlu da takip etti.
CHP İl Eski Başkanı Mustafa Ayan, söz konusu konuşmayı, 9 Eylül 2015’te Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Teşkilatı olarak, CHP’nin 92. kuruluş yıldönümü kutlamalarında yaptığını hatırlattı ve şunları söyledi:
"Şu an bile bu duruşmaya gelirken 5 şehit verdik. Evlat acısı nedir çok iyi bilirim. Bu vatan bizim vatanımız, sonuna kadar sözlerimin arkasındayım. Asla kimseye hakaret etmedim. Yargının tarafsızlığına inanıyorum. Bizim bir Allah’ımız, bir de adaletimiz kaldı."
Ayan’ın sözleri mahkeme tarafından ‘ağır eleştiri’ kabul edildi ve beraatine karar verildi. İl Eski Başkanı Mustafa Ayan, mahkeme çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nde halen daha adaletin olduğuna inanıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gerçekten de hakaret etmedim. Bu karar emsal de olacaktır. İki bine yakın Erdoğan’a hakaret davası açıldı." ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp