4 yaşında 65'in üzerinde ameliyat geçirdi

Doğuştan iki gözünde katarakt bulunan ve doktorların riskli olduğu gerekçesiyle operasyonuna yanaşmadığı 4 yaşındaki Sedat Tümkaya, gözlerine ışık olacak olan kahraman doktoru bulmak için yollara düştü.

Antalya’da ikamet eden Nahide ve Emin Fesih Tümkaya çiftinin tek çocukları olan 4 yaşındaki Sedat’ın doğuştan iki gözünde katarak bulunuyor. Doğduğu günden bugüne ameliyatlar dahil 65’in üzerinde operasyon geçiren Sedat Tümkaya’nın gözlerinde oluşan ve sürekli yenilenen lekeler nedeniyle son olarak sol gözüne tüp takıldı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde ikamet eden akrabalarının yanına gelen Tümkaya çifti, her geçen gün hayatı kararan minik oğulları Sedat’ın gözlerini aydınlatacak doktoru burada aramaya başladı. Minik Sedat’ın gözlerinin sağlıklı görebilmesi için son bir yıl içinde 100 bin TL civarında para harcadıklarını söyleyen anne Nahide Tümkaya, “Benim oğlum 4 yaşında. Gitmediğimiz hastane kalmadı. Antalya Akdeniz Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi görüyordu. Burada artık tedavisinin yapılamayacağını söylediler. Tüp takılması gerektiğini söylediler. İzmir’e gittik. Orada da çok riskli bir hasta olduğu için yapılamayacağını söylediler. Daha sonrada Manisa’ya götürdük. Buradan sonra nereye gitsek doktorlar ‘Biz elleyemeyiz bu çocuğa’ dediler. Bizi İstanbul’a yönlendirdiler. İstanbul’da özel bir doktora gidiyoruz. Orada tedavimize devam ediyoruz.

O da oldukça maliyetli. Her bir ameliyatımız 12-17 bin TL. Hiç bu rakamların aşağısına düşmedi. Maddi ve manevi sıkıntı yaşıyoruz. Şu sıralar iki ayda bir kontrole gidiyoruz. Son bir yıl içerisinde tedavi için 100 bin TL civarında para harcadık. Her ay tedaviye bitecek umuduyla gidiyoruz. Duyarlı insanlardan yardım bekliyorum” dedi.
Oğlu Sedat’ı okula yazmak istediğini ancak tedirgin olduğunu da söyleyen anne Nahide Tümkaya, “Ne oğlumun ne de karşısındakinin nasıl davranacağını bilmiyorum. Oğlum güneşten etkilendiği için belirli saatlerde kendisini dışarı çıkartabiliyorum. Oğlum dışarı çıktığında diğer çocuklar gibi koşup oynayamıyor. Koşsa bile net göremediği için yere düşüp yaralanıyor. Oğlum bensiz hareket edemiyor. Karartı olarak görüyor. Net olarak karşısındakini göremiyor” diye konuştu.

Google+ WhatsApp