4 Ayak Türbe Yeniden Hizmete Sunuldu

Başkan Büyükkılıç Küçükali Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Alanları Gezildi,4 Ayak Türbe Yeniden Hizmete Sunuldu.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Bozgedik Camisinde kılınan Cuma Namazı sonrası, mahalle sakinleri ile sohbet ederek, Küçükali Mahallesinde yer alan “KENTSEL DÖNÜŞÜM” alanlarını gezdi. Başkan Büyükkılıç, Metruk bir görüntü arz eden 4 Ayak Türbe’nin Melikgazi Belediyesi’nce restorasyon ve çevre düzenleme çalışmasının yapılarak bölge halkının hizmetine sunulduğunu söyledi.

 

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Küçükali Mahallesi’ndeki Cuma programına ilgi yoğundu. Programa Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, meclis üyeleri, birim  müdürleri ve muhtar katıldı.

 

Her hafta düzenli olarak bir mahalle gerçekleştirilen Cuma programlarında bir açılış,temel atma,tanıtım etkinliği yaparak dolu dolu geçmesine vesile olduğunu, mahalle sakinleri ile buluşarak yapılacakları anlatıp,taleplerini dinlediklerini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “ Bu haftaki Cuma namazımızı Küçükali mahallemizde bulunan Bozgedik Camisinde eda ettik. Kentsel dönüşüm çalışması ile semtimizi güzelleştirme, bölgemizin bu güzel insanlarına layık olma anlayışı içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkes Küçükali mahallesinin gelişiminden söz ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın yanında;  Metruk bir görüntü arz eden 4 Ayak Türbesinin de çevre düzenlemesini yaparak bölge insanlarımızın hizmetine sunduk.” dedi.

Küçükali Mahallesi’nin ilçenin en düzenli, en huzurlu semtlerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi kentsel dönüşümün merkezi oldu. Bir kısım hak sahiplerimiz anahtarları ile buluştu. bu bölgedeki tarihi dokuyu koruyarak, eski mahallelerimizi iyileştirerek bu bölgede yaşayan güzel insanlarımızı huzur içerisinde modern,çağdaş,donanımlı konutlarla buluşturmayı hedefliyoruz.Bölgesel çalışmalarımızda da hem müteahhitlerimize fırsat verme hem de hak sahiplerini mağdur etmemeyi öncelikli tutarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. siz bizleri seviyor,güveniyorsunuz,biz de sizlere mahçup olmamak,layık olmaya çalışıyoruz.Vatandaşlarımızı mağdur etmeden yaklaşık üç ay içerisinde bölgenin tamamını temizleyecek anlaşmalar yaptık ve el ele verdik. bizimde yapmış olduğumuz  cami projelerden bir tanesinin de projelendirdik,planladık,büyüttük.750 m² alana oturtmak suretiyle mevcut halinden % 50 daha büyütme fırsatı bulduk. Fedakar Melikgazi Belediyemizin planlama boyutundan kentsel dönüşüm boyutuna kadar her kademedeki ekibini kutluyorum. Uyum içerisinde çalıştığımız Büyükşehir Belediye Başkanımıza, alt yapı kuruluşlarımıza, teşkilatlarımıza, belediye meclis üyelerimize, muhtarlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, beraberindeki heyetle birlikte devam eden kentsel dönüşüm konutlarını inceleyerek bilgiler aldı. Restorasyonu ve çevre düzenleme çalışması tamamlanan 4 Ayak Türbe‘nin tanıtımını yaptı. Başkan Büyükkılıç  4  Ayak Türbe tanıtımında öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Küçükali mahalle sakinleri’de mahallelerine yapılan yatırım ve hizmetlerden dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç ve tüm çalışanlara teşekkür ettiklerini ifade ettiler. 

Google+ WhatsApp