29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 91. Yıl dönümüne yönelik kutlamalar tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa´da da coşkuyla gerçekleştirildi. Törenler, ilk olarak Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük´ün Valilik Şere

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 91. Yıl dönümüne yönelik kutlamalar tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa´da da coşkuyla gerçekleştirildi.
Törenler, ilk olarak Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük´ün Valilik Şeref Salonunda tebrikleri kabulüyle başladı. Kabulün ardından Valilik binasının da bulunduğu Cumhuriyet Caddesindeki kutlamalar yapıldı. Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte halkın bayramını kutladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı okul korosunun İstiklal Marşını okunmasıyla başlayan bayram kutlamaları, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Daha sonra kürsüye gelerek günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Vali Küçük, tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, onun çok değerli dava arkadaşlarını, Kahraman Mehmetçiğimizi, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden bütün Gazilerimizi en derin hürmetlerimle, şükranla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramı bizim en büyük bayramımızdır, çünkü Cumhuriyetin kuruluşu ülkemizde, memleketimizde sadece bir rejim değişikliğinin adı değildir. Cumhuriyet ve biz, 19 Mayıs 1919 da başlayan tarihin en kahramanca mücadelelerini, bilhassa kurtuluş savaşını başlatıp 30 Ağustosta zaferle taçlandırmışız. Cumhuriyet, aynı zamanda bu zaferin adıdır. Bu topraklarda yenilmez, bileği bükülmez bu milletin kahramanlık destanıdır. Cumhuriyet bu ülkeye ve bu millete çok büyük güç vermiştir" dedi.
Cumhuriyetin kurulduğu günden itibaren güçlendiğni belirten Vali Küçük, komşu ülkelerde yaşananlara da dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çevremizde büyük bir yangın başladı. O yangından canını kurtaran insanların hemen dönüp baktığı yer bu al bayrağın dalgalandığı memleket Türkiye´dir. Bunu en yakın ve sıcak yaşayan siz Şanlıurfa´lılarsınız. Şanlı bir bayrağın altında özgürce canı ve malı teminat altında yaşamak çok kıymetli bir şey aziz Urfalılar. Bunu tekrar ve tekrar görüyorsunuz. Bundan 91 yıl önce olduğu gibi emperyalist devletler tekrar bu topraklarda kan dökmekkaosçıkarmak insanları paramparça etmek için harekete geçtiler. Şundan emin olun milletin feraseti ve gücü bütün bu oyunları bozacak, ama bu emperyalist devletlerle iş tutanlar, işbirliği yapanlar bütün tarih boyunca utançlarıyla baş başa kalacaktır."
Geçit töreniyle devam eden program renkli görüntülere sahne oldu.
(SD-VSA-Y)

29.10.2014 16:31:39 TSI

Google+ WhatsApp