274 Cami Melikgazi'ye Emanet

274 Cami Melikgazi'ye Emanet

274 Cami Melikgazi'ye Emanet

Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan camilerin bakım, onarım, çevre düzenleme ve genel temizlik ile cami içi temizliği için özel ekipler oluşturulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Meclis kararı ile ilçe sınırları içerisinde yer alan camilerin ihtiyaçlarına göre eksikliklerinin giderileceğini bildirdi.
İnanç merkezlerini önemsiyoruz…
Cami halıların değiştirilmesi, wc yapımı, onarımları, inşaat malzeme yardımı, cami kubbelerin bakır korunması, yalıtım için mantolama yapılması, pencerelerin değiştirilmesi, çevre düzenlemelerin yapılması gibi birçok hizmetin yerine getirileceğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu yatırım ve hizmetlerin yerine getirilebilmesi için Melikgazi Belediye Meclisinde karar alındığını belirtti.
Halk ve çevre sağlığı önemli…
Melikgazi İlçe sınırları içerisinde 274 caminin bulunduğunu vurgulayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
“Melikgazi Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve ilçe genelinde bulunan 274 cami de hizmet veren Cami Temizlik Ekibi bulunmaktadır. Bu ekip genel temizlik çalışması yapmaktadır. Ancak camilerin birde bakım onarım, eskiyen halıların değiştirilmesi, wc ihtiyaçların karşılanması ve boya gibi eksiklikleri bulunmaktadır. Bunun hizmete sunulabilmesi için Melikgazi Belediye meclisinden oybirliği ile karar alındı. İlçe sınırları içerisinde yer alan 274 caminin 35 tanesi tarihi camidir. 35 cami kültür varlıkları arasında yer almaktadır. Bu camilere özel çalışma gerekmektedir. Ayrıca camilerin bakım ve onarım işleri ile çevre düzenlemesi, bahçe bakımı ve ağaçların ilaçlanması, gübrelenmesi gibi çalışmalar da yine Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilmektedir”
35 cami kültür varlıkları arasında …
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan camilerin bayramlarda ve özel gün ve gecelerde gül suyu ile yıkanıldığını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp