250 lira taksitli ev için kura izdihamı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından emekliler için ortalama 250 lira taksitle inşa edilecek evler için yapılan kura çekiminde izdiham yaşandı. Bursa'da yapılacak yaklaşık 1200 konut için 13 bin kişi müracat edince, bu kura çekimi de 2 bin kişilik kültür merkezinde yapılınca emekliler salonun dışına taştılar.

Ak Parti iktidarı 1 Kasım seçimi öncesinde emeklilere verdiği sözleri birer birer yerine getiriyor. Bursa'da da 250 lira taksitle yapılacak 2+1 konutlar için 12 bin 955 kişi müracat etti. Merkez Nilüfer ilçesi İrfaniye Mahallesi'nde yapılacak konutlar için Toki idaresi tarafından bugün kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda Fethiye Kültür Merkezi'ndeki kura çekimine binlerce emekli ve yakını akın edince izdiham yaşandı. Salonun yetersiz olması sebebiyle emekliler adeta birbirlerini ezdiler.

Büyük heyecan yaşadıklarını anlatan emekliler, "250 lira taksitle evi rüyamızda göremezdik. Ancak Ak Parti bunu bize yaşatıyor. İnşallah bugünkü kurada adımız çıkar. Yüzde 10 şansımız var" dediler. Kura çekiminin bugün tamamlanması beklenirken, talihli emeklilerin birkaç gün içinde resmen açıklanacağı öğrenildi. 

Google+ WhatsApp