19 Eylül Gaziler Günü Kayseri'de Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kayseri'de Kutlandı

Kayseri’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.
Törene, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Uğur Özcan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Savruk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, vali yardımcıları, askeri erken, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Daha sonra bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, "Anadolu’yu işgal ederek ideayı gerçekleştirmek ve bu suretle Türkleri yok etmek isteyen Yunan ordusu, 92 yıl önce bugün baş komutan Mustafa Kemal’in komutasında ki Türk ordusu tarafından Sakarya meydan muhaberesinde hezimete uğratılmış ve bir sene sonrada topraklarımızdan atılmıştır. Sakarya meydan muhaberesi savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk devletinin yolunu açmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sakarya meydan muhaberesinin muzaffer baş komutanı Mustafa Kemal’e zaferin anısına 19 Eylül 1921’de mareşal rütbesi ve gazi unvanı tevcih etmiştir. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muarip Gaziler Derneği’nin de kuruluş yıl dönümüdür. Gaziler Günü, bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
Törenin ardından bir konuşma yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, "19 Eylül Gaziler Günü vesilesi ile rahmete ulaşmış gazilerimizi rahmetle, hayatta kalanları da şükranla anıyoruz. Onlara sağlık ve uzun ömürler diliyoruz. Milletimizin ve devletimizin huzuru için, bayrağımızın sürekli gönderde kalması için canlarını feda eden şehitlerimiz ile birlikte onlarla beraber çarpışan, savaşan yada ülkemizin güvenli ve huzur içerisinde hayatını devam ettirebilmesi için gazi olan bütün kahraman asker ve polisimizi şükranla yad etmek istiyorum. Özellikle içinden geçtiğimiz zor günlerde onların bize bıraktıkları emaneti daha da ileri götürmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapmamız olan fedakarlıkların ne kadar büyük olduğunu hepimizi görüyor ve yaşıyoruz" diye konuştu.
Vali Düzgün, "Son 10 gün içerisinde maalesef Kayseri’ye 3 şehit geldi. Şehit ailelerimizi de sabır diliyorum. Onların geride kalan çocukları bizim çocuklarımızdır. Aileleri bizim ailemizdir. Bütün milletin evladıdır. Onlara da bundan sonra sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkemizin 4 bir tarafında görev yapan kahraman Mehmetçiklerimize, polislerimize ve güvenlik birimlerimizi de kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp