183 Ülkeye ihracat yapan Kayseri'ye 4'ncü OSB kuruluyor

183 Ülkeye ihracat yapan Kayseri'ye 4'ncü OSB kuruluyor

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 183 ülkeye ihracat yapan kentte 4'ncü Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağını açıkladı. 600'ün üzerine başvurunun yapıldığını açıkladı.

Sanayi Odasına düzenlenen toplantıya Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yibur katıldı.
Kayseri, ticari anlamında önemli merkez olduğunu söyleyen Vali Şehmus Günaydın, OSB, Serbest Bölge, İncesu OSB ve Mimarsinan OSB üretilen ürünlerin 183 ülkeye ihraç edildiğini ifade etti. Kayseri'de üretim hacminin her geçen gün artığının yapılan fabrikalarla 10 bin yeni istihdamın oluştuğuna dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın, " Kayseri'de yatırımın, üretim hacminin ve istihdamın artmasına yönelik önemli adımlar atıyoruz. Kayseri'de bilindiği üzere 3 Organize Sanayi Bölgemiz var. Burada ihracat rakamları pandemi dönemin henüz bitmemesine rağmen ciddi bir artış içerisinde. Hedeflediğimiz rakamlara yıl sonu itibariyle ulaşmış olacağımızı ümit ediyorum. Kayseri kurulması için yola çıktığımız 4'ncü OSB  Sivas yolunda, Geri Gönderme merkezimiz arkasında olacak. Şu an için mevcut farklı alanlardan birçok firma yatırım için yer istiyor. Alan olarak 14 milyon metrekare alan için talep var. Ancak biz ilk etapta 5 milyon metrekaresini karşılayabileceğiz.  Bu işe hızla eğilim göstereceğiz. Kayseri 183 ülkeye ihraç yapan bir şehir. Geriye 20 ülke kaldı. Ödevimiz bu 20 ülkeye ihracat yapmak" diye konuştu. 

Google+ WhatsApp