11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

Kayseri Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarının açılışına katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu açıklanan kitap okuma rakamları hepimizin içini kararttı" dedi.

Kayseri Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarının açılışına katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu açıklanan kitap okuma rakamları hepimizin içini kararttı" dedi.
Dünya Ticaret Merkezinde düzenlenen Kitap Fuarı açılışına, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşara Karayel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu fuarın Kayseri´den düzenlenmiş olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. TÜİK´in açıkladığı rakamlara göre günde 6 saat televizyon izliyoruz, 3 saat internete giriyoruz. Baktığımızda kitap okuyanlar üretkenlik yapabiliyor. Avrupa´da yüzde 21ler civarında olan okuma oranı Türkiye de binde bir oranında. Toplam nüfusu 7 milyon olan Azerbaycan´da 100 binden az baskı yapan kitap yok. Japonya´nın nüfusu Türkiye´nin 2 katı. Orada 4 milyar 200 milyon adet kitap basımı yapılmış. Geçen yıl Türkiye´de 23 milyon adet kitap basılmış" diye konuştu.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, "Bu açıklanan kitap okuma rakamları hepimizin içini kararttı. Kitap okumanın bu kadar düşük olması çok kaygılandırıcı bir şey. Tabii ki okuma küçüklükten başlayan bir alışkanlık. Bu rakamları dinleyince bu faaliyetleri daha değerli buldum. Önce bu faaliyeti yapanları ve destekleyenleri tebrik etmek istiyorum. Burada çok değerli yazarlarımız var. Kayseri aslında eğitim merkezi. Tarih boyunca da öyle. Hastaneler, şifahaneler, medreseler, büyük din adamları bunlarda en çok Kayserililer var" şeklinde konuştu.
(OD-ÖZ-Y)

17.10.2014 19:46:35 TSI

Google+ WhatsApp