11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye´nin geleceği için el birliği içinde çalışılması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye´nin yönetiminden sorumlu olan hükümetimiz başta olmak üzere herkese destek verm

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye´nin geleceği için el birliği içinde çalışılması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye´nin yönetiminden sorumlu olan hükümetimiz başta olmak üzere herkese destek vermek ve el birliği içerisinde Türkiye´nin önüne koyduğu hedeflere ulaşmak da ayrı bir sorumluluktur diye düşünüyorum" dedi.
İsmini taşıyan AGÜ´nün 2014-2015 akademik yıl açılış törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , "Dünya da neredeyse soğuk savaş dönemine girmiştir. Yukarıda Ukrayna ve Rusya´nın ciddi problemler vardır. Irak ve Suriye meseleleri bizi yakından etkilemektedir. Ayrıca Afganistan´daki istikrarsızlığın Pakistan´ın ne kadar etkilediğini düşünürsek bizim de çok dikkat etmemiz lazım. Dünya ekonomisinin, Avrupa´nın durgunluk içerisine girmek üzere olduğunun da işaretleri ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla tüm bunların ortasında olan bir Türkiye olarak bizim çok daha dikkatli bir şekilde, dayanışma içerisinde, çekişmelerden uzak, iç içe hareket etmemizin çok daha iyi olduğuna inanıyorum. Onun için Türkiye´nin güçlü demokrasisi, güçlü bir hukuk devleti ve dayanışma içerisinde milli ve ulusal değerler söz konusu olduğunda büyük bir dayanışmayı hep beraber gösterebilme becerisi göstermek gerekir. Ben bütün yetkililere, başta tabii ki Türkiye´nin yönetiminden sorumlu olan hükümetimiz olmak üzere herkese destek vermek ve el birliği içerisinde Türkiye´nin önüne koyduğu hedeflere ulaşmak da ayrı bir sorumluluktur diye düşünüyorum" dedi.
(AG-GS-Y)

17.10.2014 16:30:16 TSI

Google+ WhatsApp