'Üreme durumlarını kaybetme riski olan hastalar yumurta ve spermlerini dondurabilirler'

'Üreme durumlarını kaybetme riski olan hastalar yumurta ve spermlerini dondurabilirler'

Op. Dr. Aret Kamar, “Kanser tedavisi sonrası üreme durumlarını kaybetme riski olan hastalar yumurta ve sperm dondurma işlemi ile hastalıklarını atlatınca çocuk sahibi olabilirler” dedi.

Üreme devamlılığı ve üreme sağlığının korunması için kurulan Fertilitenin Korunması Derneği'nin düzenlediği ‘A.R.T Sempozyumu' İstanbul'da gerçekleşti. Sempozyumda infertilite(kısırlık), tüp bebek, yumurta ve doku dondurma, üreme ve üreme sağlığının korunması gibi konular ele alındı. 

 
 

Sempozyum kapsamında, üreme sağlığının korunması hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantı da Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Aret Kamar ve Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ozan Özolcay basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Toplantıda Op. Dr. Aret Kamar, Fertilitenin Korunması Derneği'nin faaliyetlerinden bahsetti. Kamar,”Dernek; doğurganlığın korunması, yumurtalık hücrelerinin üretimi dursa bile saklanan hücreler ile ileride çocuk sahibi olabilme durumunun olabileceğini anlatmak için kuruldu” dedi.

Google+ WhatsApp