"takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim Ve Sosyal Etkileşim İçin 3x3 Basketbol" Projesi Tanıtıldı

Türk Basketbolunu Geliştirme ve Eğitim Vakfı´nın (TÜBASKGEV) katkısıyla düzenlenen ve İSTKA´nın desteklediği "Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim İçin 3x3 Basketbol" projesinin tanıtımı

Türk Basketbolunu Geliştirme ve Eğitim Vakfı´nın (TÜBASKGEV) katkısıyla düzenlenen ve İSTKA´nın desteklediği "Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim İçin 3x3 Basketbol" projesinin tanıtımı yapıldı.
Abdi İpekçi Spor Salonu´nda gerçekleşen basın toplantısına Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Aşkın Ayık ve proje direktörü Dr. Emir Turam katıldı.
1 Eylül 2014 tarihinde başlayan projenin önemli olduğunu belirten Emir Turam, "Genel hedef kitlemiz basketbolun paydaşlarıyla sınırlı kalmak zorunda kalıyor. Türkiye´nin muazzam bir genç potansiyeli var. Genel faaliyet programı baskısı içinde Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, bu gençlere yeterince uzanma imkanımız pek olmuyor. Bu açıdan proje bizim için çok önemli. Proje sayesinde, basketbolun direkt içinde olmayan çocuklara ulaşma imkanı sağlayacağız. Bu işbirliğinin diğer temel direkleri olan İstanbul Kakınma Ajansı´na ve destek veren ilçelerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.
İSTKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Ayık ise bu organizasyona önemli bir destek verdiklerini ve TÜBASKGEV´e teşekkür ettiklerini belirtti.
Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, projenin madde bağımlılığına karşı önemli bir sosyal aktivite olduğunu vurguladı.
Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise ilçede 100 okulda 55 bin öğrencinin olduğunu belirterek, "Bizlerin asli görevi çocuklarımıza eğitim ve öğretim hizmetinin verilmesinin yanı sıra, onların boş zamanlarını da değerlendirmemiz lazım. Sportif açıdan öğrencilerimizi yetiştirmek önemli. Kenar semtlerimizde sportif tesis eksikliğimiz var" dedi.
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise 2 milyon 600 binin üzerinde öğrencilerinin bulunduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızın centilmence mücadele edecekleri, sağlıklı düşünebilen gençler yetiriştirilmesi büyük mücadele" diye konuştu.
Projeye destek vermek amacıyla basın toplantısına katılan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı´nın oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu da, "Spor benim hayatıma çok şey kattı. Projeyi duyunca burada olmak istedim. Bu çok büyük bir proje" dedi.
Basın toplantısının ardından proje direktörü Emir Turam, sinevizyon eşliğinde projenin tanıtımını yaptı.
(MSB-SK-S)

22.10.2014 13:39:31 TSI

Google+ WhatsApp