''Resmî Olarak da Büyükelçiliğimizi Açacağız”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Karaman İl Başkanlığı Kongresi’ne katıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kapalı spor salonunda düzenlenen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere hitaben bir konuşma yaptı.

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Filistin’in Başkenti olarak Kudüs’ü çoktan ilan ettik, fakat Kudüs şu anda işgal altında olduğu için büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama bizim şu anda Başkonsolosluğumuz bile Büyükelçiyle temsil ediliyor, fiili olarak biz bu işi yapmışız. Resmî olarak da büyükelçiliğimizi orada açacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Karaman İl Başkanlığı Kongresi’ne katıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kapalı spor salonunda düzenlenen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere hitaben bir konuşma yaptı.

16 Nisan halk oylamasında yüzde 64 ile Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine verdikleri destekten ötürü Karamanlılara şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin hayırlı olmasını diledi ve parti il teşkilatında hizmeti olanlara teşekkür etti.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde darbeci hainler tarafından şehit edilen Muhammed Yalçın’a da Allah’tan rahmet temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, onun da diğer 250 şehit gibi kalleşçe, alçakça tam da FETÖ’cü müptezellerin karakterine yaraşır bir şekilde şehit edildiğini söyledi. Muhammed Yalçın’ın kanını döken insan müsveddelerinin, mahkemelerde işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Namuslarına emanet edilen silahlarla bu millete kurşun sıkmanın ne demek olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyorlar, anlayacaklar. Ve acımak yok, acırsak acınacak hâle geliriz. Son FETÖ’cü de hukuk önünde hesap verene kadar bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Tıpkı Çanakkale, Kudüs, Yemen, Medine, terörle mücadele şehitleri gibi 15 Temmuz şehitlerinin de milletin derin hafızasına kazınıp kaydedildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, o gece insanların şehadete ve Allah’a yürüdüklerinin bilinciyle binler, on binler hâlinde meydanlara yürüdüğünü kaydetti.

 

Ancak ana muhalefet liderinin, daha önce ‘Darbe olsa tankların önüne önce ben çıkarım’ dediği hâlde, darbe girişimi esnasında İstanbul Havalimanındaki darbecilerle anlaştıktan sonra Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gidip çay kahve eşliğinde gelişmeleri izlediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili siyasi parti liderinin ‘Haber verselerdi gelirdim’ sözünü hatırlattı ve “Biz milletimize çağrıyı yaptık, milletimiz oraya geldi, demek ki sen milletin olduğu yerde yoksun, sen milletin olmadığı yerde varsın” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Şeb-i Arus’un 744. seneyi devriyesinin idrak edildiğine işaret ederek, 744. vefat yıl dönümünde mütefekkir ve büyük mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi Hazretlerini rahmetle yâd ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüzyıllardır Anadolu topraklarını ilmi, idraki, irfanı, hikmetiyle nakış nakış dokuyan ariflerimizi, alimlerimizi, manevi rehberlerimizi de tazimle anıyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum” diye ekledi.

‘Allah’a ulaşacak birçok yol var, ben aşkı seçtim’ diyen Hazreti Mevlana’nın yaktığı aşk ateşinin 7,5 asır geçmesine rağmen bu topraklarda ve yüreklerde hâlâ yanmaya devam ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her düğün gününde Hazreti Mevlana’yı yâd ederken, aynı zamanda bu ülkeyi bize vatan kılan, bizi biz yapan değerleri, hasletleri de hatırlıyoruz. Her Şeb-i Arus’ta Hazreti Mevlana’nın geride bıraktığı o engin hazinenin yeniden idrakine varıyoruz” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet olarak içinden geçilen bu imtihan günlerinde Hazreti Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli, Karamanlı Alaeddin Halveti, Molla Fenari, Şeyh Edebali gibi manevi kandillerin tavsiyelerine daha sıkı sarılmak gerektiğini vurgulayarak, Hazreti Mevlana’nın, âdeta bugünlere ayna tutarcasına, ‘Sabır, sıkıntıların anahtarıdır’ dediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Hayatın inişli çıkışlı serencamında zorluklar karşısında pes etmemeyi, umudu daima diri tutmayı tavsiye ediyor Hazreti Mevlana. Hepimiz karanlığın en koyu anının, şafak sökmeden önce olduğunu biliyoruz. Bizler her imtihanın, her sınamanın, aynı zamanda bir imkân olduğunun farkındayız. Allah’ın izniyle iman oldukça, sabır, azim, mücadele oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur. Bu millet birbirine kenetlendikçe, önüne set kurabilecek tek bir güç dahi yoktur. İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif’in ifadesiyle, ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; / Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.’ Mesele, her gün aynı kıbleye giren, aynı mukaddes kitaba, aynı peygambere inanan insanların yüreklerinin de topluca vurmasıdır.”

Google+ WhatsApp