"Müslümanlar Sessiz, Filistin Yalnız Değildir"

Başkan Çelik, Cumhuriyet Meydanı’nda Filistin için yapılan dayanışma mitinginde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri-Filistin Kardeşlik Platformu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde İsrail ve Amerika’nın yaptıklarını lanetledi. Başkan Çelik, zalimin karşısında asla sessiz kalmayacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Meydanı’nda Filistin için bir araya gelen Kayserililere hitap etti. Filistin’in sahipsiz olmadığını ifade eden Başkan Çelik, “Müslümanların ve tüm insanlığın kanaat, şükür, paylaşma gibi güzel hasletleri yücelten; rahmet, mağfiret ve kurtuluşa ermemize vesile olacak olan Ramazan ayını karşılamaya hazırlandığı şu günlerde ne yazık ki, İslam alemi yine büyük bir acı yaşıyor. Hiçbir kutsalı olmayanlar, bizden sonrası tufan anlayışıyla Allah’ın verdiği canı devlet terörü ile alanlar yine sahnedeler. Bu alçaklığa izin vermeyeceğiz. Kudüs sahipsiz değildir. Gazze Sahipsiz değildir. Filistin sahipsiz değildir. Müslümanlar da sessiz değildir” dedi.
Kutsal değerlerine yapılan saldırılara karşı her zaman ve her şartta bir ve beraber olan Kayseri’nin bir kez daha zalimin karşısında sessiz kalınmayacağını gösterdiğini vurgulayan Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Var olduğumuz sürece Kudüs’ün düşmemesi için, mazlumun yanında yer almak insanlık görevimiz olduğu için susmayacağız. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız. İnsanlıktan nasibini almamış kişilere karşı hep birlikte gür bir sesle haykırmaya devam edeceğiz. Müslümanlar üzerine oynanan oyunu bozmak, Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek isteyenlere karşı çıkmak ve bize emanet olan Kudüs üzerindeki kara bulutları dağıtmak insanlık görevimizdir. İsrail’in barışçıl gösteri yapan Filistinlilere karşı sergilediği terör tek kelimeyle alçaklıktır. Bu devlet terörünü Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda hemşehrilerimile birlikte lanetliyorum. Sözüm ona arabuluculuğa soyunan;; ama Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek için nifak tohumları eken Amerika’yı kınıyorum. Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine Filistinli kardeşlerimizin tez zamanda alçakların elinden, hain planlardan kurtulmalarını diliyorum. Filistin’de katliam yapanları, bu katliama sebep olanları ve sessiz kalanları Rabbime havale ediyorum. Allah güçlünün değil haklının yanındadır.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kayserililerin her zaman Hakk’ın ve haklının yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Cumhuriyet Meydanı’nda daha sonra İl Müftüsü Şahin Güven tarafından bu zulmün sona ermesi için dua ettirildi ve meydanda Filistin’de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.  

Google+ WhatsApp