"Kayseri'yi Keşfet" Programı Sona Erdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB ve Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen dört günlük Kayseri’yi Keşfet programı değerlendirme toplantısı ile sona erdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB ve Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen dört günlük Kayseri’yi Keşfet programı değerlendirme toplantısı ile sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin ne denli önemli bir cevher olduğunun görüldüğünü belirtti.
Kayseri’yi Keşfet programının son gününde Radisson Blu Hotel’de değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, bürokratlar, turizmciler ve gazeteciler katıldı.

Toplantıda konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Kayseri’nin son dönemde yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren bir il olduğunu söyledi. Özellikle Erciyes’e yapılan yatırımlar üzerinde duran ve Erciyes’e yapılan yatırımların sadece Kayseri için değil Türkiye için bir değer taşıdığını ifade eden Bila, Kayseri’nin yakın gelecekte önemli bir turizm merkezi olacağına inancını dile getirdi. Fikret Bila, Kayseri’nin pek çok değeri barındıran bir şehir olduğunu kaydetti güzel bir misafirperverlikle ağırlayan Kayserililere teşekkür etti.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da konuşmasında Kayseri’de yapılanları görme şansı bulduklarını belirtti ve başarılı çalışmaları turizmle taçlandıran Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti. Turizmcilerle birlikte 41 gazetecinin Kayseri’ye geldiğini dile getiren ve her birine ayrı ayrı teşekkür eden Ulusoy, “Bizim dahi keşfedemediğimiz yerler olduğunu gördük. Kayseri dört günde keşfedilmez. İkinci bir keşif programı gerekir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kayseri’yi keşfetmek için zaman ayıran ve şehrimizin tanıtımına katkı sunan turizmci ve gazetecilere teşekkür etti. Kayseri’de keşfedilecek pek çok güzelliğin bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Evliya Çelebi, Kayseri için demiş ki; ‘Seher vakti kalkan bir kimse Kayseri’nin havasını koklayınca, cennet rüzgarı koklamış gibi olur.’ Cumartesi öğleden sonra geldiniz şehrimize. Dolayısıyla Pazar, Pazartesi ve bugün olmak üzere üç gün süresince Kayseri’de gözlerinizi açtınız, cennet rüzgarlarını kokladınız, Kayseri’yi yaşadınız, Kayserililerle hemhal oldunuz. Dileğimiz odur ki, bizim gibi sizler de Kayseri’nin ne denli önemli bir cevher olduğunu gördünüz. Ve gördüklerinizi de en güzel şekilde anlatacaksınız. Sanırım dört günlük gezinin ardından hemfikir olduğumuz iki konunun birincisi Kayseri’de keşfedilecek pek çok güzellik bulunduğu, ikincisi de tanıtıma ağırlık vermemiz gerektiğidir. Bu anlamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıldan itibaren tanıtıma ağırlık vermeye başladık. Önümüzdeki yıllarda da bu konuda çalışmalar yapacağız. Kapsamlı bir tanıtımla, sizlerin de desteğini alarak Kayseri’yi hak ettiği noktaya getireceğimize inanıyorum. Bu anlamda şehrimiz ve şehriniz Kayseri için yapacağınız çalışmalarda şimdiden kolaylıklar diliyorum. Vereceğiniz emekler için bugünden her birinize içtenlikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıya katılan Vali Süleyman Kamçı da bir konuşma yaparak Kayseri’yi Keşfet programının çok başarılı ve verimli geçtiğini söyledi. Programa katılanların Kayseri’nin zengin tarihi ve kültürel mirasını, zengin doğal güzelliklerini ve zengin mutfağını keşfetme şansı bulduklarını ifade eden Vali Kamçı, “Bu güzellikleri daha geniş kitlelere duyurma anlamında önemli bir görevi ifa edeceğinize inanıyorum” dedi. Vali Kamçı, programa katılan turizmcilerle yaptığı görüşmeyi de anlatarak, 2018 yılının Kasım ayında Alman turistleri Kayseri’ye getirme konusunda söz aldığını kaydetti.
Konuşmaların ardından Hürriyet Gazetesi ve TÜRSAB tarafından Vali Kamçı ve Başkan Çelik’e plaketler takdim edildi. Kayseri’yi Keşfet programının değerlendirme toplantısı hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle sona erdi. 

Google+ WhatsApp