İş insanı Orhan Adıbelli’nin katil zanlısına ağırlaştırılmış müebbet hapis

İş insanı Orhan Adıbelli’nin katil zanlısına ağırlaştırılmış müebbet hapis

İş insanı Orhan Adıbelli'nin (49) iş yerinde tabanca ile vurularak öldürülmesiyle ilgili 5'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada cinayeti işlediği gerekçesiyle Emrah Y.’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis, Vedat K.’ye 19 yıl, Doğan K.’ye 15 yıl hapis cezası verildi. Diğer 4 sanık ise beraat etti.

Çimento firması sahibi Orhan Adıbelli, 4 Ağustos 2021 tarihinde Kocasinan ilçesi Mimarsinan Mahallesi Tarsus Sokak’taki iş yerinde tabanca ile vurularak öldürüldü. Emrah Y. iş insanını öldürdüğü gerekçesiyle Gaziantep’te yakalandı. Emrah Y.’nin ifadesi sonucunda Doğan K., Esat K, M.P., E.K., M.E, S.O.M. de yakalanarak tutuklandı. 
 
EMRAH Y. KONUŞMADI
 
Bugün 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya müşteki taraf katılmadı. Tutuklu yargılanan sanıklardan Doğan K. duruşmada hazır bulunurken diğer sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Duruşmaya SEGBİS ile katılan Emrah Y. savunmasında, “Önceki ifademi tekrarlıyorum. Vedat K. olay olduğu gün Kayseri’deydi. Alışveriş yaptık” dedi. Doğan K. ise, “İş için Kayseri’ye gelip gidiyorduk. Emrah burada bir olaya karışmış. Zerre kadar payım varsa en ağır cezaya razıyım. Ama yoksa Allah’ın adaletine güveniyorum” dedi. 
 
ÜÇ KİŞİ İÇİN CEZA 4 KİŞİ İÇİN BERAAT KARARI
 
Yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanık Emrah Y. hakkında ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. ‘Tasarlayarak adam öldürmeye yardım’ suçundan ise Vedat K.’ya 19 yıl, Doğan K.’ye ise 15 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar M.P., E.K., M.E, S.O.M. ise beraat etti.

Google+ WhatsApp