"fotoğraf İlk Adım" İsimli Kitap Çıktı

Fotoğraf sanatında çocuklara yönelik ilk kitap olan "Fotoğraf İlk Adım-Photography First Step " isimli kitap çıktı. Küçük yaşlardan itibaren çocuklara fotoğraf sanatını sevdirmek, onları bu güzel san

Fotoğraf sanatında çocuklara yönelik ilk kitap olan "Fotoğraf İlk Adım-Photography First Step " isimli kitap çıktı. Küçük yaşlardan itibaren çocuklara fotoğraf sanatını sevdirmek, onları bu güzel sanata teşvik etmek amacında olan bu kitap yurt genelinden yoğun ilgi görmekte.
Bu proje ile ilköğretim yaş grubundaki çocukların fotoğraf sanatına olan farkındalıklarını arttırmak, bilgi ve becerilerini keşfetmek, en azından hobi olarak kazanımlarına yön vermek ve böylece kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına katkı sağlamak hedeflenmiştir. Konu ile ilgili açıklama yapan proje sorumlusu yazarlar Emel Sezer ve Serdar Akyay şunları söylediler: "Sanata yönelik faaliyetler çocukların kişisel gelişimlerinde de yararlıdır. Hayata atıldıklarında, günlük yaşamları ve hayat mücadeleleri içinde, küçük yaşlarda kazandırılan bu farkındalık, onların boş zamanlarını değerlendiren, eğitici, aynı zamanda sosyal faaliyetlerde bulunan bireyler olmalarını sağlayacaktır. Zaman içinde gelişecek olan "bakmakgörmek" olgusu yaşamlarına yön verirken, olaylar karşısındaki tutumlarına önemli farklılıklar getirecek; bakış açılarına yeni boyutlar kazandıracaktır. Kendileri için yaşanabilir ortamları oluşturan, toplumlara yön verecek sanatçılar da çıkacaktır elbette içlerinden."İlk Adım Fotoğraf Atölyesi" ismini verdiğimiz proje çalışmamızı kurum ve kuruluşlar ile birliktelikler yaparak eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendi fotoğraf kolu ve eğitmeni bulunan okulları da kitabımızla tanıştırmak isteriz. Bu yöndeki organizasyonlara katkı sağlıyoruz."
Basın danışmanlığını Hayrettin Doğan´ın yürüttüğü projenin kitabı "Fotoğraf İlk Adım Photography First Step" dünya genelinden herkesin okuması için İngilizce ve Türkçe hazırlandı. İçerik olarak renkli suluboya resimler ve metinlerden oluşan kitaba ulaşmak isteyenler yetkililere; [email protected] [email protected] mail adreslerinden ulaşabilirler.
(AÖ-Y)

29.10.2014 09:35:43 TSI

Google+ WhatsApp