"erken Yaşta Evlilik" Semineri

Siverek Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından, ailelere "Erken Yaşta Evlilik" konulu seminer verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´ne bağlı Siverek Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından 133 Si

Siverek Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından, ailelere "Erken Yaşta Evlilik" konulu seminer verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´ne bağlı Siverek Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından 133 Siverekli aileye " Erken Yaşta Evlilik" konulu seminer verildi. Sosyal hizmet müdürlüğü toplantı salonunda verilen seminerde, evlilik süreçleri ve evlilikte karşılaşılacak problemler anlatıldı.
Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Kurucu Müdür Vekili Barış Demir, müdürlüğümüzün sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden yararlanmakta olan ailelerimize yönelik olarak `Erken Yaşta Yapılan Evlilikler´ konulu eğitim semineri verdiklerini söyledi. Demir, düzenledikleri eğitimlerle erken yaşta yapılan evliliklerin kişiye yarattığı psikolojik travmaları, erken yaşta yapılan doğumların anne ve bebek sağlığında yaratabileceği riskler ve eğitimin önemine değindiklerini aktardı.
Demir, söz konusu eğitim ile özellikle erken yaşta yapılan evliliklerin çocuklar üzerindeki ekonomik, sağlık, eğitim alanlarında bırakacağı olumsuz etkiler üzerinde durulmuş olup, ailelerin erken yaşta evlilikler konusunda düşünceleri alınarak çözümler konusunda bilgilendirildiğini söyledi.
Siverek merkezde 133 aileye ulaştıklarını belirten Demir, bu tür eğitimlerin devam edeceğini ifade etti.
(BY-MEF-Y)

23.10.2014 12:59:25 TSI

Google+ WhatsApp