"çanakkale Birlik Beraberlik Destanıdır"

"çanakkale Birlik Beraberlik Destanıdır"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada bir asır önce bugün Çanakkale’de birlik beraberlik destanı yazıldığını söyledi. Türkiye üzerine oynanan oyunların bir asır önce olduğu gibi halen devam ettiğini belirten Çelik, "Çanakkale’yi canları ve kanlarıyla müdafaa eden atalarımızın yaptığı gibi bizde önümüze çıkan tüm zorlukları birlik beraberlik içinde aşacağız" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle yaptığı açıklamaya bizlere Çanakkale gibi destanlar bırakan atalarımızı rahmet ve minnetle anarak başladı. Çanakkale’de Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, muhaciri, yerlisi olmak üzere bu vatanda yaşayan herkesin bağımsızlığımız için omuz omuza mücadele ettiğini ve şehadet mertebesine ulaştığını vurgulayan Başkan Çelik, Çanakkale’de yakaladığımız birlik beraberlik ruhuna her zaman olduğu gibi bugün de ihtiyacımız olduğunu söyledi.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un;
"Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!" mısralarında olduğu gibi ay yıldızlı bayrağımızın inmemesi, ezanımızın dinmemesi için pek çok vatan evladının can verdiğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Dün olduğu gibi bugün de farklı senaryolarla ülkemizi zayıf düşürmeye, yok etmeye çalışan şer odakları var. Ancak şu bilinmelidir ki, hangi senaryo oynanırsa oynansın, karşımızda hangi güçler yer alırsa alsın kaybeden ülkemiz değil onlar olacaktır. Çünkü, Çanakkale’de tüm dünyaya gösterdiğimiz gibi vatanı için ölüme bile bile giden ve her daim gidecek olan aziz bir milletin mensuplarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale’de ya da vatanın bir başka köşesinde, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Google+ WhatsApp